SPIONBILDE: Jaguar T-type

Ingenting er offentliggjort om den nye baby-Jaguaren ennå, men det er ingen tvil om at den kommer. Vår tyske korrespondent Automedia Online har sneket seg rundt i buskene og tatt bilder av de første prototypene.

Fra den norske Jaguar-importøren, Jaguar Norge, får vi bekreftet at dette er en bil som uten tvil kommer, og som Jaguar satser stort på. Når det britiske selskapet vil lansere dette nye rovdyret, vites ikke.

3,0-liters V6 som i S-type

Våre tyske kilder kan fortelle at T-typen vil ha en 3,0-liters V6er under panseret ved lansering, og at den vil ha minst 240 hestekrefter til disposisjon. Vi finner også en 3,0-liters V6 i S-type, denne har 238 hestekrefter og et dreiemoment på 293 Nm ved 4.500 omdreininger i minuttet.

Ytelsesmessig sier våre kilder at vi kan forvente oss en akselerasjonshastighet fra 0-96 kilometer i timen på rundt 7 sekunder, og at toppfarten vil ligge på rundt 240 kilometer i timen.

Firehjulsdreven med bakhjulstrekk

T-type har egentlig firehjulstrekk, men bilen er satt opp slik at det vil kjennes ut som om det er en bakhjulsdreven bil du kjører - mye fordi det meste av kreftene kanaliseres til bakhjulene. Dreiemomentet fordeles på for- og bakhjul med 30 prosent foran og de resterende 70 prosent bak.

Rundt en halv million?

I følge våre tyske kilder, vil Jaguar satse på å prissette grunnmodellen av denne nye katten til rundt £ 25.000 - noe som tilsvarer rundt 326.000 norske kroner. Dette er selvsagt ikke estimert pris i Norge - staten skal jo også ha sitt. I følge våre kilder vil T-type koste omtrent det samme som BMW 323i - men likevel gi samme ytelsene som en 328i. I Norge koster en 323i 440.000 kroner, og en 328i koster 518.000 kroner. Med de kreftene som er forespeilet i den nye Jaguaren vil den nok lett komme opp i en halv million kroner i Norge.

Automedia Online hevder at britene med denne baby-Jaguaren vil forsøke å nå en litt yngre kundegruppe enn den de har i dag. Kvinner er også i målgruppen.

Tekst og bilder knyttet til denne artikkelen er © Automedia Online.