Spesiell ny Megane

Særlig hekken er spesiell, men den er ikke ny. I utlandet er formen blitt et vanlig Renault-særpreg gjennom modellene Vel Satis og Avantime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Spesiell ny Megane
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Kompaktklassen blir spennende i tiden fremover. Peugeot 307 selger svært godt, og det er varslet ny Opel Astra og Volkswagen Golf.

November

Allerede i november er kompaktklassebilen med mest spenstigdesign ventet til Norge. Nye Megane ll kommer i første omgang i tre- og femdørs kombi. Etter hvert er det meningen at stasjonsvognen skal dukke opp, og kupé og kabriolet vil følge. Fleksibilen Scenic vil også dukke opp i ny form.

Lider for utseendet

Nye Megane er temmelig lik Peugeot 307 i ytre mål. Det kan virke som at den spesielle utformingen av hekken stjeler litt bagasjeplass, bagasjerommet i 307 har plass til nesten 100 liter mer enn Mégane sine 330 liter lastet til hattehyllen. I forhold til dagens modell har nye Mégane blitt 7 centimeter lengre.

Fem motorer

Tre bensinmotorer og to dieselalternativer er etter hvert blitt standardprogrammet for de fleste biler. I Mégane blir bensinmotorene jevnt over sprekere i forbindelse med modellskiftet.

image: Spesiell ny Megane

1,4, 1,6 og 1,8 med henholdsvis 98, 115 og 136 hestekrefter blir bensinalternativene. Ny i Norge blir en 1,5-liters dieselmotor på 80 hestekrefter. Den største dieselen på 1,9 liter og 120 hestekrefter kjenner vi igjen fra Laguna.

For 1,8-liters bensinmotoren og 1,9-liters dieselmotoren er det utviklet en ny 6-trinns girkasse.

ESP på listen

Utstyrsnivået på de bilene som kommer til Norge er ikke klart, men fra fabrikk kan antiskrenssystem (ESP) leveres til alle motoralternativene. ABS-bremser med elektronisk bremsekraftfordeling er standard på alle modeller.

Relaterte artikler:

  • Her finner du våre Renault-tester
  • Her finner du flere Renault-nyheter