Spesialutgave av CLK i sommer

Både Opel Astra V8 Coupé og Audi TT-R måtte i fjor se seg slått av Mercedes-Benz CLK i den tyske serien Deutschen Tourenwagen Masters (DTM). Dermed fant Mercedes en unnskyldning for å lage en spesialutgave av bilen.

Spesialutgave av CLK i sommer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Spesialutgaven, som har fått navnet CLK Master Edition, vil kun bli solgt i perioden mai til november i år. Det er nemlig i denne perioden det kjøres DTM-løp. Master Edition er basert på utstyrsnivået Avantgarde og er utrustet med 17-tommers felger fra AMG. Forhjulene prydes av dekk i dimensjon 225/45, mens bakdekkene er 245 millimeter brede.

Elegante sideskjørt

De utvendige endringene begrenser seg ellers til nye sideskjørt og nye profiler på nedre del av for- og bakskjerm. For å gjøre bilen mer sportslig har Mercedes' datterselskap AMG justert dempere og fjæringer.

Også de innvendige endringene er relativt beskjedne. Innstigningslistene er skiftet ut og gulmatter og girspakkule prydes av logoen "Master Edition".

37.000 kroner

VINNER: Mercedes-Benz CLK slo Opel Astra V8 Coupé og Audi TT-R i fjoråets utgave av Deutschen Tourenwagen Masters.
VINNER: Mercedes-Benz CLK slo Opel Astra V8 Coupé og Audi TT-R i fjoråets utgave av Deutschen Tourenwagen Masters. Vis mer

Mercedes-Benz forlanger 7.300 tyske mark for ombyggingen. Omregnet til norske kroner og påplusset merverdiavgift nærmer vi oss dermed 37.000 kroner her på berget. Selv om det skulle finnes nordmenn som mener at 37.000 kroner er en rimelig pris for store hjul og elegante sideskjørt, blir det nok få eksemplarer av CLK Master Edition å se i Norge. Mercedes-importør Bertel O. Steen har nemlig bestemt seg for å droppe denne spesialmodellen.

Relaterte artikler:

  • TEST: Mercedes-Benz CLK 320 Cabriolet
  • TEST: Mercedes-Benz CLK 320