Spenstige spesialutgaver fra Buell

Når du forsøker å selge sykler til folk som ønsker å skille seg ut fra mengden, er det et problem hvis kundene blir for mange. Derfor har Buell laget to spesialutgaver av X1 Lightning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Spenstige spesialutgaver fra Buell
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De to siste nyhetene fra Milwaukee har fått navnene Millennium X1 og Racing Stripe X1. Begge blir produsert i snaue 800 eksemplarer og omlag halvparten av dem er holdt av for eksport.

Millennium

Buell Millennium X1 skiller seg fra en vanlig X1 Lightning på flere punkter. Det mest iøynefallende er den sølvgrå lakkeringen, som gir sykkelen et harmonisk utseende. Eksosanlegget er belagt med et keramisk materiale som skal sørge for at sølvfarven beholder farven og glansen i år etter år. De ytre delene av felgkantene er polert og et elegant gitterverk har fått plass i bakrammen.

For å understreke det eksklusive ved sykkelen, er Millennium-utgavene utstyrt med nummerert tanklokk.

Racing Stripe

image: Spenstige spesialutgaver fra Buell

Buell Racing Stripe X1 er langt mer "bråkete" av utseende. Den røde overflaten akkompagneres av hvite "racing-striper", noe som gir sykkelen det riktige bølle-preget. Racing Stripe X1 er utstyrt med fothvilere i smidd aluminium og i Europa leveres sykkelen med eksklusive polerte aluminiumsfelger levert av produsenten Performance Machine (PM).

I likhet med basissykkelen X1 Lightening, har de to spesialmodellene en V-twin fra Harley-Davidson under tanken. Motoren har et slagvolum på 1.203 kubikkcentimeter og yter 101 hestekrefter ved 6.000 o/min. Dreiemomentet er respektable 122 newtonmeter ved 5.500 o/min.

189.000 kroner

Harley-Davison Norge har tatt inn ti eksemplarer av hver av de to spesialutgavene. Prisen er satt til 189.000 kroner, 10.000 kroner mer enn det du må ut med for en ordinær X1 Lightning. Hvis du kjenner kribling i maven, er det allerede mulig å beskue syklene hos enkelte HD/Buell-forhandlere.

Relaterte artikler:
Minitest av Buell X1 Lightning

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!