Spenstig oppgradering hos Lamborghini

Det er på tide med en revidert versjon av supersportsbilen Murciélago, mener åpenbart Lamborghinis strateger. De største endringene siden modellintroduksjonen i 2001 står for døren. Våre spioner har vært på pletten.

Spenstig oppgradering hos Lamborghini

Spenstig oppgradering hos Lamborghini

  1. Store bilder
Spenstig oppgradering hos Lamborghini
Spenstig oppgradering hos Lamborghini


Etter fire år på markedet er det logisk at Lamborghini Murciélago får seg en ansiktsløftning. Nå virker det riktignok som om disse i stor grad er av kosmetisk karakter, men merket med den rasende tyren som symbol ønsker nok å distansere Murciélago i større grad fra suksessen Gallardo.

Mer effekt, mer fart

Bilens ytelser skal heves til et nytt nivå. Enkelte rykter vil ha det til at dagens 6,2 liters V12-motor skal erstattes med en 6,5-liters variant på samme basis. Motoren med sine fire kamaksler og 48 ventiler vil dermed kunne yte over 600 hestekrefter. Enkelte rapporter indikerer så mye som 650 hester, men Automedias folk heller mot en noe mer forsiktig utvikling, i farvannet rundt 620 hestekrefter. Selv dette burde være tilstrekkelig til å senke akselerasjonstiden fra 0 til 100 kilometer i timen fra dagens allerede respektable 3,8 sekunder til ca. 3,5. Topphastigheten vil kunne nå 380 kilometer i timen mot nåværende Murciélagos 365.

Make-up

Det ser ikke ut på bildene som om det er gjennomført omfattende endringer på karrosseriet. Det er kanskje ikke så rart når man kjenner kostnadene forbundet med utviklingen av store karrosserideler. Imidlertid vil både front- og hekkstøtfangerne bli modifisert, på samme måte som feltene over nummerskiltet bak. De fem-ekede hjulene er annerledes, særlig de bak, som virker kraftigere bearbeidet.

Man vet ennå ikke når nye Murciélago skal slippes på markedet, men hvis det skal være en 2006-modell, vil Frankfurt-utstillingen i september være et passende tidspunkt. Ingen vil bli overrasket dersom prisen jekkes opp en del i forhold til dagens nivå - som allerede er like imponerende som bilen.

Store bilder finner du her.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.