BMW Project i 2015 Foto: Automedia
BMW Project i 2015 Foto: AutomediaVis mer

Spennende nytt fra Audi og BMW

Vi har mottatt to interessante illustrasjoner fra vår partner Automedia.

Disse viser to relativt forskjellige veier inn i nærmeste fremtid for de to bayerske konkurrentene Audi og BMW.

Stadig mer markant design

Når det gjelder Audis neste TT - som blir tredje generasjon, så ligger det i kortene at mye av designen merket fra Ingolstadt har vist på konseptbiler som e-Tron vil finne veien til den. I forhold til den forholdsvis "milde" linjeføringen den første TT fra 1998 kunne oppvise, betyr dette i så fall ytterligere en opptrapping mot det skarpskårne og nærmest aggressive.

TT - for 12 år siden

Toseteren Audi TT debuterte i 1998 og markerte raskt sin personlighet og sin ganske spesielle profil som (relativt) folkelig sportsbil. (Her kan du lese om vår prøvekjøring av den i 1998). Den kom også etterhvert i åpen versjon (Roadster). Den ble tidlig kritisert for at Golf IV-chassiet den var basert på ikke tillot de kjøreegenskapene som hørte til det uttrykte ambisjonsnivået. Disse ble etterhvert forbedret.

Dagens: 2006-2013

Da andre generasjon kom i 2006 var det en mer "voksen" bil med mer dynamiske kjøreegenskaper og en skarpere design vi hadde med å gjøre. Etter over fire år på markedet lever den fortsatt i beste velgående, men den er alt over "middagshøyden" etter å ha gjennomgått en beskjeden ansiktsløftning, tredje generasjon er under utvikling og det er altså slik Automedia ser for seg at den vil komme til å se ut. Det forventes at den vil dukke opp om drøye to år - i 2013.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagens råeste TT, TT RS, har vi kjørt på bane. Les om det her!

BMW Project i 2015 Foto: Automedia
Audi TT 2013 Foto: Automedia


"Prosjekt i"

Når det gjelder BMW, er dette inkarnasjonen av første modell i BMWs relativt nye, og ambisiøse "Project i". Hvis Automedia har rett vil BMWs elektriske bil, ventet på markedet i 2015, komme til å se slik ut. Du kan lese vår tidligere omtale av BMW Megacity her.

Nytt bilmerke

Prosjektets første bil blir riktignok produsert av BMW-gruppen, men den skal verken være noen Mini eller noen BMW. Det betyr med andre ord at BMW planlegger å introdusere et helt nytt bilmerke. Prosjektet ble introdusert i 2007 og nå har det fått sin egen webside, som du kan besøke her for å få vite mer.