Spennende nyheter fra Volkswagen

Volkswagen skal presentere hele åtte nyheter på bilutstillingen i Frankfurt. Hovedtyngden vil ligge på sparsommelige og lite miljøbelastende kjøretøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volkswagens viktigste nyhet på bilutstillingen i Frankfurt er utvilsomt den nye folkeSUVen Tiguan. Ikke minst her i Norge kommer den til å bli blant tyskernes mest solgte modeller. Fra før har man store Touareg, men Tiguan er Volkswagens første bidrag blant de mindre og rimeligere SUVene.

Nye motorer

I tillegg til at bilen i seg selv er en stor nyhet, vil den også presentere en rekke motorer som blir felles for svært mange biler innen hele VAG-konsernet. De to 2,0 liter store dieselmotorene på 140 og 170 hester er tross overfladisk likhet med nåværende utgaver helt nye konstruksjoner som baserer seg på commonrail innsprøytning, i stedet for den mer bråkete pumpedyseteknologien som Volkswagen til nå har benyttet på sine mindre motorer.

Tiguan
Tiguan Vis mer

Spennende nyheter fra Volkswagen

 1. Store bilder
Polo var første BlueMotion ut
Polo var første BlueMotion ut Vis mer


Også bensinrekken er delvis ny i form av TSI-motorer på 150, 170 og 200 hestekrefter.

Hekkmotorisert bybil

Den kanksje mest oppsiktsvekkende nyheten er ett lite og etter sigende særdeles fleksibelt bybil-konsept ved navn City Expert. Og motoren skal være hekkmontert. Ryktene går om to- og tresylindrede motorer og det gjør likheten med Smart Fortwo ganske slående. Serieproduksjon er svært sannsynlig og i så fall kan du regne med at bilen er på markedet om et par års tid.

Strenge klimakrav

Motivasjonen bak en slik bil finner vi i stor grad i klimaproblemene og EUs strenge målsetninger om et gjennomsnittelig CO2-utslipp på 140 gram CO2 per kilometer. Men denne miljøtanken finner vi også igjen i mer jord- og tidsnære nyheter på Volkswagen-standen i Frankfurt.

BlueMotion

BlueMotion er navnet på en serie spesielt drivstoffgjerrige og lite miljøbelastende biler fra Volkswagen. I dag har man sådanne utgaver av småbilen Polo og mellomklasseren Passat, men fra og med neste år skal hele ni slike modeller være tilgjengelige. Det betyr syv nyheter og hele seks av disse skal vises på bilutstillingen i Frankfurt i september.

Passat BlueMotion
Passat BlueMotion Vis mer

Det er ikke klart hvilke biler som skal få Bluemotion-tilnavnet, men hete kandidater er Golf,
Golf Plus, Touran og Golf stasjonsvogn i tillegg til at både Passat og Polo kanskje kommer i flere BlueMotion-versjoner. Nye Tiguan er også potensielt disponibel for en slik modifisering, men trolig ikke allerede ved lanseringen.

Følg med!

For mer informasjon om alle disse nyhetene anbefales du å følge med på Dinside Motor fremover. Frankfurt-utstillingen åpner 11. september og på åpningsdagen holder Volkswagen en pressekonferanse hvor de gir oss mer informasjon om nyhetene omtalt i denne artikkelen.

 • Store bilder av Tiguan finner du her.

  Her finner du mer Volkswagen-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!