Foto: Hyundai
Foto: HyundaiVis mer

Spennende nye folke-SUVer

Tidligere så populære Tucson avløses i år. Ford Kuga og VW Tiguan får fornyet konkurranse.

I 2005 lanserte Hyundai sin konkurrent til Toyota RAV4, Tucson. Den delte plattform med personbilen Elantra og søstermodellen fra Kia, Sportage. Sammen med den noe større Santa Fe og den mer marginale og rustikke Terracan, har SUV-modellene hjulpet Hyundai til å oppnå den relativt gode fremgangen i markedet, spesielt i Europa.

Tucson har solgt bra

Tucson hadde en god stund bra med suksess her i landet, særlig da den kunne tilbys med kombinasjonen diesel og automat - riktig nok ingen spreking, men etterspørselen var der. Da Hyundai introduserte en ny og kraftigere diesel forsvant automaten - og en god del kunder. Modellens karrière har vært relativt diskret den senere tiden - i første halvdel av 2009 har 69 eksemplarer blitt registrert. I Europa har salget av Tucson vært oppe i 62.000 eksemplarer i året.

Spenstigere design

I Genève viste Hyundai et spenstig konsept, ixonic, som tydelig fortalte hva slags stil etterkommeren til Tucson ville få. Her nærmer vi oss en mer modernistisk og sporty tolkning av folke-SUVen, noe à la Ford Kuga.

ix35

Alt vi vet så langt er at Tucsons etterfølger ikke får navnet ixonic, men ix35. Vi vet også, takket være en skisse (Se bildene), at bilen kommer til å se mindre traust ut enn forgjengeren - faktisk ganske lik konseptet ixonic. Drivlinjene vet vi fint lite om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vi vet er at ix35 kommer til å utgjøre kjernen av merkets SUV-tilbud fra neste år av, sammen med den større modellen ix55, som ble vist ferdig i Genève, og Santa Fe, som vil få en oppgradering både når det gjelder utseendet, drivlinje, styring og hjuloppheng.

Mer om alle disse nyhetene når vi får se dem i Frankfurt i september.

Bildet viser konseptversjonen som ble vist i Genève. Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Hyundai