Og her er det vi foreløpig får se av produksjonsmodellen. Foto: Nissan
Og her er det vi foreløpig får se av produksjonsmodellen. Foto: NissanVis mer

Spennende ny crossover

Juke? Seriøst? Ja, det blir navnet på Nissans nye kompakte crossover.

For vår del syntes vi Qazana, som bilen het da den ble vist som konsept i Genève for et snaut år siden, var et bedre navn på bilen - særlig tatt i betraktning at dens suksessrike storebror heter Qashqai.

Men så er det altså blitt Juke, et ord som kan forbindes med jukeboks, men også, hvilket er mindre flatterende, med den notorisk lite begavede "Jukes-familien" hvis svekkede åndsevner ble behørig dokumentert sent på 1800-tallet...

De erter oss

Mer seriøst: Nissan har sendt ut et av disse såkalte "teaser"-bildene som det dessverre kommer stadig flere av til motor-redaksjonene. I og med at nettet gjør det ønskelig å øke frekvensen på dekningen for å kompensere redusert varighet, tyr produsentene til denne typen tricks for å få mer vedvarende oppmerksomhet i anledning lansering av nye produkter.

Mer i februar

Spionbilde av kommende Nissan Juke Foto: Automedia
Spionbilde av kommende Nissan Juke Foto: Automedia Vis mer


Neste gang får vi kanskje ett bilde, så noe mer utfyllende informasjon og endelig avdukingen på bilmessen i Genève tidlig i mars. Vi er blitt lovet mer materiale rundt midten av februar. Det vi ser så langt er uansett et litt svakt grunnlag for å gjøre seg opp noen mening om design og om bilen for øvrig. Vi tolker det vi har av materiale dithen at dette blir en konkurrent til Toyota Urban Cruiser, til Kia Soul (som p.t. ikke importeres til Norge), og muligens til Skoda Yeti.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ukonvensjonell design

Bilen skal produseres i England, i samme fabrikk som lager Qashqai og mini-fleksibilen Note. Det er for øvrig Nissan Design Europe i London som står for formgivningen. Visepresident Alfonso Albaisa ved designsenteret uttalte i forbindelse med visningen av Qazana at det bilkjøpende publikum "er gått lei av det konvensjonelle". Det er altså det premissgivende budskapet designerne har hatt å arbeide etter. Vi gleder oss til å se det endelige resultatet.

Nissan Juke skal etter planen komme i salg i Europa i oktober.

"Teaser"-bildet av nye Nissan Juke Foto: Nissan
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg