Spennende konsept fra Hyundai

Det er ikke alle konseptbiler som fortjener å settes i produksjon. Vi håper imidlertid at Hyundai satser på Clix.

Spennende konsept fra Hyundai
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Flerbruksbil-begrepet brukes vanligvis om biler av typen Chrysler Voyager og Volkswagen Sharan. Men hvis Clix er like fleksibel som Hyundai påstår, så må flerbruksbil-begrepet defineres på nytt. Clix kan nemlig forvandles fra en ordinær kupé til en kabriolet eller en pickup.

Fire takpaneler

Hvordan henger så dette sammen? Jo, løsningen er egentlig ganske enkel. Hemmeligheten ligger i fire takpaneler, som kan beveges rundt omkring ved hjelp av seks elektromotorer. Trykk på toppløs-knappen, og vips - de fire takpanelene skyves bakover og lagres under baksetet. Du sitter i en cabriolet. Ønsker du en pickup legges kun de to bakre panelene under baksetet, samtidig som bakseteryggen legges ned og danner et flatt "lasteplan".

Muskuløs

Clix er utviklet av Hyundais europeiske utviklingsavdeling og er ifølge den sør-koreanske bilprodusenten et skritt på veien mot å utvikle en helt egen Hyundai-identitet i Europa. Clix kjennetegnes ved store hjul, korte overheng, muskløse skjermer og aggresive vinkler. I likhet med Seat Tango har også Hyundai Clix fått et sentralt plassert og svært elegant eksosrør, og både front- og baklykter har en futuristisk stil.

300 hestekrefter

Spennende konsept fra Hyundai

Det som ikke er like lett å se utenpå, er at Clix både har firehjulsdrift og skikkelig med krefter. Motoren er i seg selv ikke så stor, men ved hjelp av direkte innsprøytning og kompressor-mating har Hyundai klart å presse 300 hestekrefter ut av en 2,2-liters blokk.

Videokameraer

Når bilprodusentene lager konseptbiler, pleier både designere og teknikere å få litt mer spillerom enn det som er vanlig når bilene nærmer seg produksjonslinjen. Derfor er blant annet speilene erstattet av videokameraer og interiøret fullt av TV-skjermer.

Det er langt fra sikkert at Clix noen gang vil se bilfabrikkenes lys, men det skulle likevel ikke forundre oss om takløsningen blir å se i en eller annen bil fra en eller annen produsent.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Hyundai-nyheter
  • Her finner du våre Hyundai-tester