Sparetips: Når luften blir dyr

Aerodynamikk er ensbetydende med forbruk. Lav luftmotstand betyr lavere forbruk, mens høyere luftmotstand betyr høyere forbruk. Løsningen er å fjerne alt du ikke trenger.

Speidernes leveregel er "Alltid Beredt". Ikke noen dum leveregel egentlig, men det blir kanskje å tøye grensen litt langt når man kjører med skistativ i juli?

Fjern unødvendig utstyr

Skal du spare bensin er leveregelen en helt annen. Det dreier seg om å få så lite luftmotstand som overhodet mulig. Derfor bør du fjerne alt utstyr når du ikke bruker det. Ta av skiboksen, skistativene og sykkelstativet -- også det som er festet på tilhengerfestet. Hvordan du laster skiboksen riktig kan du lese om her.

Unngå dessuten å kjøre med vinduene eller soltaket oppe, "hullene" i karosseriet skaper en ujevn luftstrøm og forbruket stiger. Det samme gjelder brede dekk. Jo bredere, jo høyere luftmotstand

Få ned vekten

Mange bruker bilen som lagringsplass. Da øker bilens totale vekt, og økt vekt betyr økt forbruk. Bruk en ettermiddag til å rydde opp i bilen, og fjern ting du ikke bruker. Da får du ned vekten og bensindråpene varer lengre.