Spar 70 prosent på sommerdekkene

Store prisforskjeller i og mellom byene.

Colourbox Foto: colourbox.com
Colourbox Foto: colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I år, som i fjor og året før det, har DinSide Motor sjekket priser på sommerdekk. Og i år er prisforskjellene rekordhøye!

Aller mest penger er det å spare i Oslo og Trondheim, men det er også verdt å ta en titt på prisene i de andre byene vi har testet - slik sparer du fort en tusenlapp eller to.

DinSide Motor har hentet inn priser fra 30 dekkforhandlere fordelt på Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Klikk på lenkene ovenfor for å se prisene!

Selger kvalitetsdekk

En god nyhet er at vi, også i år som i fjor, ser at dekkforhandlerne velger dekk med omhu, og de aller fleste forhandlerne fører dekk som topper bladet Motor sin årlige test av dekk. Hele testen til Motor finner du her.

Testen er utført sammen med NAFs svenske og russiske kolleger.

I år var det Continental PremiumContact 2 som vant testen, mens Goodyear, Nokian og Michelin følger hakk i hel. Tre av dem, Continental, Nokian og Michelin er best representert hos norske dekkforhandlere, mens Goodyear fremdeles ikke selges i like stort omfang.

Mer om dekktesten

Spar nesten 6.000 kroner på testvinneren

Det er også for kvalitetstestvinneren at vi ser de aller største prisforskjellene. I Oslo kan du spare nesten 70 prosent, eller 5.734 kroner, ved å velge Sharifs Dekksenter i stedet for Bertel O. Steen på Ensjø når du skal kjøpe og få ferdigmontert dine nye Continental PremiumContanct2-dekk.


Mens du i Trondheim kan spare nesten 50 prosent, eller 2.698 kroner ved å velge Tevo Dekk i stedet for Dekkmann på Tiller, ved innkjøp av de samme dekkene.

Alle prisene i pristesten inkluderer dekk i dimensjon 205/55 R 16 H, samt moms, avgifter, avbalansering og montering på bil.

Noen av prisene er dog uten ventiler, forhør deg gjerne om dette.

Se prisene fra Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Prisøkninger fra i fjor

«- Goodyear og Dunlop øker prisene med 5.5 prosent fra 1. april.»

Mange av prisene er endret fra i fjor, men stort sett handler det ikke om mer enn et par hundre kroner dyrere eller billigere. En som derimot skiller seg ut, er Bertel O. Steen på Ensjø, som har økt prisen på Nokian Hakka H-dekk (inkludert alt det ovennevnte) med 2.352 kroner siden våren 2008.

Nestemann på lista er Vianor på Åsane i Bergen, som har satt opp prisen på fullmontering og kjøp av fire Michelin Energy Saver-dekk med over 1.200 kroner fra i fjor. Videre har Vianor på Økern i Oslo satt opp prisen på Michelin-dekk med 1.163 kroner.

På den positive siden har vi Vianor Forus i Stavanger, som har satt ned prisen på Nokian Hakka H med over 650 kroner.

Prisforskjeller hos dekk-kjedene

I motsetning fra i fjor, får DinSide Motor konsekvent beskjed fra alle Dekkmann-forhandlerne om å ringe sentralkontoret for å få oppgitt priser på sommerdekk. At journalister ikke får oppgitt priser som en vanlig kunde ville ha fått, krever svar. Vi tok kontakt med pressekontakt og produktansvarlig for Dekkmann-kjeden; Torleiv Dalen Haukenes.

- Det er fordi vi ønsker at den prisen om oppgis er riktig. Og for å unngå noe vi har hatt tendenser til, at noen avdelinger oppgitt andre priser av ulike årsaker. Det virker litt uprofesjonelt. Sånn skal det ikke være, sier Haukenes.

Og han understreker at Dekkmann har strammet inn på dette nå slik at det nå skal være de samme prisene uansett hvilken Dekkmann-forhandler man benytter seg av.

Ingen av de andre dekk-kjedene; Dekkpartner, Vianor, og Dekkmester'n, opererer med samme priser i eller mellom byene.

Se prisene fra Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Prisøkning fra dekkprodusentene

I følge to av dekkforhandlerne som DinSide Motor har snakket med, har både Goodyear og Dunlop varslet at de skal øke dekkprisene med 5,5 prosent fra og med 1. april i år (dekkmerket Dunlop er ikke med i årets pristest). Allerede 1. januar i år økte Michelin prisene med 14 prosent.

Hele testen til Motor finner du her.