Spar 1.000 kroner

Vil du at bilen skal leve lenger? Da lønner det seg å sjekke prisene først.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skrev DinSide Motor om hvordan motorvarmere kan bidra til å øke levetiden til din motor og samtidig skjerme miljøet for mye av den forurensningen som skapes av kalde biler.

Når bilen er kald, fungerer nemlig ikke katalysatoren som den skal, og de skadelige stoffene fra eksosen blir ikke redusert slik som katalysatoren normalt sørger for. Dessuten sliter kaldstartene sterkt på motoren.

Les artikkelen her:

Slik holder bilen lengre

DinSide Motor tok så en pristest på etterinstallering av motorvarmere i tre av de mest solgte bilene i Norge: Volksvagen Passat, Toyota Avensis og Ford Mondeo.

DinSide forsøkte i utgangspunktet å ringe billigere verksteder som Mekonomen og Snap Drive, men det viser seg at disse bilverkstedkjedene ikke driver med installering av motorvarmere. Testen er derfor basert på bilforhandlere med verksteder lokalisert i Drammen og Trondheim.

Prisene på etterinstallering av motorvarmer ligger på rundt 3.000 kroner, dersom vi sammenligner prisene fra Trondheim og Drammen. Det kan derimot være mange penger å spare på å velge det riktige verkstedet for din bil. Toyotaforhandlerne i denne pristesten opererte med tusen kroner i forskjell på montering av motorvarmer på en Toyota Avensis.

Prisene varierer derimot ikke stort mellom de ulike modellene. Alle verkstedene kunne bekrefte at det kunne variere mellom 3 og 400 kroner mellom diesel- og bensinmotorer, samt ulike modeller fra samme fabrikant.

Drammen (Prisene er basert på bensinmotorer. Innstallering av motorvarmer i dieselmotorer vil kunne koste noen hundrelapper mer på enkelte verksteder. Alle prisene er basert på biler som er et par/tre år gamle.)
 Toyota AvensisFord MondeoVW Passat
Toyota Drammen2.500,-  
Kverneland Bil Drammen 3.725,-* 
Albjerk Bil Lier  2.700,-**
* Dieselmotor: 4.170,- **2007-modell


Trondheim (Prisene er basert på bensinmotorer. Innstallering av motorvarmer i dieselmotorer vil kunne koste noen hundrelapper mer på enkelte verksteder. Alle prisene er basert på biler som er et par/tre år gamle.)
 Toyota AvensisFord MondeoVW Passat
Toyota Hell Bil3.514,-  
Kverneland Bil Trondheim 3.250,- 
Møller Bil Trondheim  2.690,-*
* Kampanjepris


Det er også mulig å få motorvarmer som tilleggsutstyr ved nybilkjøp.