Space Star: Stjerneskudd eller bomskudd?

Den mangler flerbruksbilens evne til å transportere et lass med sjeler - trass i at den til forveksling likner en flerbruksbil som er krympet i kokevasken. Likevel er Mitsubishi Space Star en praktisk bil for de som er avhengig av plass.

Space Star: Stjerneskudd eller bomskudd?

Mitsubishi Space Star er egentlig ikke noe annet en en helt ordinær stasjonsvogn som har strukket seg litt nærmere stjernene - for å si det slik. Den er nemlig høyere enn stasjonsvogner flest, mens lengden er på lettmanøvrerte fire meter.

Det betyr at Space Star er 12 cm kortere enn en Golf, likevel tilbyr Space Star plass til sine innsatte som få andre biler i denne størrelsen kan vise til.

Setene blir

I Space Star har du ikke muligheten til å ta ut setene, men bakseteryggen og sitteputen er delt i forholdet 40:60. Å slå ned baksetet er fort gjort, og krever ikke den store tekniske innsikten. Noen få håndgrep er alt som skal til for å forvandle bagasjerommet til lasterom hvor gulvet er flatt helt frem til forsetene.

Med baksetene i bruk er lastevolumet i Space Star 370 liter, men legg ned setene og det vokser til 1.370 liter.

Med GDI under panseret

Til våre breddegrader kommer Space Star med to ulike motorer. Det minste motoralternativet er en konvensjonell 1,3-liters bensinmotor på 86 hestekrefter, mens den største utgaven er utstyrt med en teknisk avansert 1,8 liter med direkte bensininnsprøytning (GDI). Ytelsen på denne motoren er 122 hestekrefter.

Fordelen med GDI motoren er at den bruker mindre bensin enn en tilsvarende konvensjonell motor, samtidig som ytelsen øker. Forbrenningen blir også bedre, noe som reduserer utslippene av skadelige avgasser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For en komplett sammenligning av de mest aktuelle konkurrentene, gå til vår sammeligningstest av Mazda Premacy, Citroen Berlingo, Mitsubishi Space Star og Opel Zafira