Space Star: Rom for flere

1999 blir et begivenhetsrikt år for japanske Mitsubishi. Tre nye modeller er hva de kan varte opp med, og det er flerbruksbiler det satses mest på.

Flerbruksbiler, eller Multi Purpose Vehicles som de kalles i USA, har blitt enormt populære. Citroën, Peugeot, Volkswagen, Ford, Renault, Opel - alle har minst en flerbruksbil på programmet.

Det har også Mitsubishi, som kommer med to nye flerbruksbiler før vi skriver år 2000.

Mitsubishi Space Star

Mitsubishi Space Star skal konkurrere med biler som Renault Megane Scenic.
Klikk her for større bilde Vis mer

Den minste av de to heter Space Star. Bilen er på størrelse med en Renault Megane Scenic og vil bli tilbudt med to ulike motorer - En firesylindret motor på 1,3 liter som yter 84 hester, og naturligvis en GDi motor (Gasoline Direct Injection) på 1,8 liter og 121 hestekrefter.
Under utvilklingen av Space Star har Mitsubishi lagt vekt på at bilen skal være lettkjørt i byen, derfor har bilen en svingdiameter på 9,6 meter.

Plass er også viktig; bagasjerommet skal kunne svelge 1370 liter, og bilen har plass til fem voksne. Fleksibilitet er også et stikkord, og foruten å kunne vinkle bakseteryggen, kan man også skyve baksetet frem og tilbake i lengderetningen eller slå det helt ned.

Mitsubishi Space Wagon

Space Wagon vil ha plass til syv personer, seteløsningene skal være fleksible.
Klikk her for større bilde Vis mer

Større er naturligvis flerbruksbilen Space Wagon, som vises i en ny og spenstig utgave I Paris. Dette er en bil som størrelsesmessig plassere seg rett under med Chrysler Grand Voyager, Volkswagen Sharan og Ford Galaxy. Det betyr tre seterader og plass til syv personer. Setene kan dessuten flyttes rundt inne i bilen eller taes ut. Da får man et flatt lasterom, som burde holde for de fleste av oss.

Bilen kommer både med manuell og automatisk gearkasse. Motoralternativet begrenser seg i første omgang til en 2,4-liters GDi motor på 147 hestekrefter.

Mitsubishi Sport

En terrengbil som i utgangspunkter er laget for bruk på landeveien, slik har Mitsubishi tenkt seg Challenger.
Klikk her for større bilde Vis mer

Ikke med fult så mye plass, men med evner til å bevege seg over uveisomt terreng er også Sport en interresant nyhet fra Mitsubishi. Bilen skal plassere seg under dagens Pajero, noe som betyr at den vil bli noe mindre - og billigere.

To motorer vil være tilgjengelige i Sport, som er mer tilpasset bygater enn gjørmete fjellveier. Den ene er den velkjente V6-eren på 3 liter og 174 hester, som man også finner i Pajero. Dieselmotoren er også plukket ut fra motorrommet til Pajero. Oppskriften er 2,5 liter og 98 hestekrefter.

For tekniske data på Space Star og Space Wagon, gå hit.