Er dette en forsmak på hva vi kan forvente oss av fremkomstmidler i tiden som kommer? Interessen for produktet var imidlertid stor under årets CES-messe i Las Vegas. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Er dette en forsmak på hva vi kan forvente oss av fremkomstmidler i tiden som kommer? Interessen for produktet var imidlertid stor under årets CES-messe i Las Vegas. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

SoloWheel: Fremtidens fremkomstmiddel?

Imponerende enhjuling demonstrert.

LAS VEGAS: CES-messen i Las Vegas dreier seg i stor grad om store skjermer og duppeditter, og ikke minst om innovasjon, og denne enhjulingen fattet manges oppmerksomhet.

Navnet er SoloWheel, og bak oppfinnelsen står det amerikanske selskapet Inventist. Hjulet er allerede i produksjon og salg.

Mange har sett den, få nordmenn har prøvd: Slik gikk det da DinSide testet Segway

– No problem

Hjulet er gyrobasert og selvbalanserende, og ifølge folk vi snakket med under messen skal det ikke være stort vanskeligere å bruke fremkomstmiddelet enn å kunne stå rolig på bakken. Man styrer ganske enkelt med føttene, og justerer hastigheten ved å lene seg forover eller bakover - akkurat som på en Segway.

Vedkommende som demonstrerte bruken hadde i hvert fall ingen problemer verken med å komme seg opp på hjulet, og kjøre rundt i ring - til stor forbløffelse for de mange tilskuerne som flokket rundt:


Etter mange lange timer med trasking på messa var det nok flere enn undertegnede som ønsket seg et eksemplar av SoloWheel.
Etter mange lange timer med trasking på messa var det nok flere enn undertegnede som ønsket seg et eksemplar av SoloWheel. Vis mer


Motoren er naturligvis elektrisk (1000 W) og li-ion-batteriet lades helt opp i løpet av en time. Da kan du kjøre inntil 16 km før det må lades igjen, eller i en hel time i topphastigheten 16 km/t.

Elsykkel? DinSide har testet flere, her er snertne EcoRide Flexible ERS

Hjulet veier 12 kilo, og kommer med et hendig håndtak som gjør det enkelt å bære med seg, for eksempel på bussen eller toget. Det er allerede i salg via selskapets internettsider for 1.795 dollar - eller i overkant av 10.000 norske kroner. Så spørs det hva norske veimyndigheter mener om denne saken ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du finner mer informasjon hos produsenten.

Advarte mot elektriske sykler

Her finner du alle de ferske CES 2013-nyhetene