Snerten ny Peugeot

En ny kabriokupé fra Peugeot holder i hevd en over 70 år gammel tradisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Peugeot er stor på kabriokupéer, det vil si kabrioleter som kan forvandles til kupéer med foldbart metalltak. Allerede i 1934 ble en prototype ved navn 401 Eclipse vist, og i 1937 kom kabriokupéen 402 Eclipse med sitt elektrisk foldbare tak på markedet.

Helårsbil

I nyere tid er konseptet igjen blitt aktuelt og både Peugeot 206 CC, 207 CC og 307 CC har hatt bra salgstall - faktisk over 630.000 eksemplarer. Peugeot fremhever at disse bilene i mye større grad enn klassiske kabrioleter med kalesje benyttes som helårsbiler, og understreker at flertallet av kundene av bilen 307 CC har hatt den som husholdningens bil nummer én.

To motorer, to girkasser

 Foto: Peugeot
Foto: Peugeot Vis mer

Snerten ny Peugeot

  1. Store bilder av 308 CC


Nå kommer altså etterfølgeren. 308 CC annonseres med to valgmuligheter når det gjelder motorer: En 1,6-liters bensinmotor med turbo som yter 150 hestekrefter, og en dieselmotor på 140 hester. Begge leveres standard med sekstrinns manuelle girkasser, og automatgir er ekstrautstyr.

20 sekunder

Det elektrisk foldbare taket skal åpnes/lukkes på cirka 20 sekunder. Bilen har ESP (antiskrens) som standardutstyr, og den utstyres med sidekollisjonsgardiner samt automatiske veltebøyler som skyter opp hvis bilen står i fare for å rulle rundt.

Peugeot 308 CC lanseres i Norge våren 2009, og prisene vil bli klare når lanseringen nærmer seg.

Se store bilder her!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!