<strong>VÅGET DESIGN:</strong>Honda Civic Tourer Concept, heter den kompakte stasjonsvognen som, når den kommer i produksjonsversjon, vil blant annet konkurrere mot Ford Focus, nye Golf Variant og Auris Sports Tourer. Foto: Fred Magne Skillebæk
VÅGET DESIGN:Honda Civic Tourer Concept, heter den kompakte stasjonsvognen som, når den kommer i produksjonsversjon, vil blant annet konkurrere mot Ford Focus, nye Golf Variant og Auris Sports Tourer. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Snerten Honda Civic Tourer

GENÈVE (DinSide Motor): Honda tør, det skal de ha.

Publisert
Sist oppdatert

Vi visste på forhånd at Honda skulle vise en stasjonsvogn-utgave av sin kompaktbil, Civic, på bilutstillingen i Genève. På forhånd var det vist en skisse med en futuristisk formgivning vi ikke trodde det ville være mulig å gjenskape på en produksjonsbil.

Men sannelig var de ikke på plass på standen med en svært spenstig designet farkost. Den ble riktignok ble presentert som konseptbil, men nå vet vi at den skal i produksjon. Navnet er Honda Civic Tourer.

TEST: Klart forbedret Honda Civic


Honda har ikke presisert noe mer angående motorisering, hvilket vi antar betyr at den vil utstyres med de samme motorene som Civic kombi. Det betyr blant annet den nye 1,6-litersdieselen, som du kan lese mer om her.

Ikke nytt

De som mangler historiske referanser innen bil vil kanskje synes at Honda har hatt en underlig idé når de har villet lage en stasjonsvognutgave av den fortsatt relativt futuristisk utseende Civic. Men Honda har også i tidligere tider bygget spenstig designede Civic-er, og de har avledet stasjonsvogner av dem.

Slik gikk det med Civic i Euro NCAPs kollisjonstest

Om et år

<strong>En ganske annen stil:</strong> Honda Civic Shuttle fra 1983.
En ganske annen stil: Honda Civic Shuttle fra 1983. Vis mer


Når får vi så se produksjonsutgaven av denne spennende stasjonsvognen? Jo, for en gangs skyld får vi ganske klar beskjed om det: Honda Civic Tourer kommer på markedet om cirka et års tid - altså tidlig i 2014. Bilen skal produseres sammen med sin kombi-bror ved Hondafabrikken i Swindon i England.

Dette er altså en folkebil tross sitt spektakulære utseende, og den skal dermed ikke bli spesielt dyr heller.

Naturlig nok har vi ikke fått de nøyaktige prisene enda, men de kommer vi tilbake til når markedslanseringen nærmer seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer