Snart slutt på gratis elbil-parkering

En av de største plassene for gratisparkering til elbiler i hovedstaden er i ferd med å forsvinne.

Det er ikke alltid lett å få gratisplass hvis du ikke er tidlig ute. Nå blir det enda verre. Foto: RUNE NESHEIM
Det er ikke alltid lett å få gratisplass hvis du ikke er tidlig ute. Nå blir det enda verre. Foto: RUNE NESHEIM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2010 har elbil-eierne nytt godt av tidenes parkeringstjeneste ved Aker Brygge i Oslo.

Ja, den er faktisk regnet som verdens største offentlige parkeringsplass for elbiler.

Hele 50 parkeringsplasser med lademulighet har stått til rådighet for alle elbiler, der de har kunnet parkere i inntil 16 timer - og det helt gratis. Men nå forsvinner den altså, og det har fått enkelte til å lure på om de «gode» elbiltidene er over.

Hva er billigst i drift av elbil og vanlig bil?

Må over til de offentlige plassene

Dette skyldes at tomten parkeringsplassen ligger på eies av Statsbygg, som snart skal i gang med å bygge nytt Nasjonalmuseum. De trenger derfor parkeringsplassen som byggerigg mens arbeidene pågår og elbilene må bort.

Opprinnelig var planen å stenge parkeringsplassen med alle ladestasjonene allerede nå i februar, slik Elbilforeningen meldte før jul . Nå har Statsbygg besluttet å forlenge ordningen, slik at elbiler både kan parkere og lade der frem til sommeren. Men da er det også helt slutt. Dette kommer i en tid hvor elbil-salget i Norge tar helt av.

Ny makstid – tre timer

- Begrenset areal i Oslo gjør at nye elbil-plasser vil få en maksimal parkeringstid på tre timer, forteller Marianne Mølmen hos Bymiljøetaten til DinSide.no.
- Begrenset areal i Oslo gjør at nye elbil-plasser vil få en maksimal parkeringstid på tre timer, forteller Marianne Mølmen hos Bymiljøetaten til DinSide.no. Vis mer


- Vi så ikke for oss den enorme økningen av elbiler, og ser helst at eierne benytter de offentlige parkeringsplassene til lading. I løpet av året vil Oslo kommune etablere 400 nye ladestasjoner, men det er begrenset areal i Oslo sentrum. De nye plassene vil derfor få en maksimal parkeringstid på tre timer, forteller Marianne Mølmen hos Bymiljøetaten.

Private aktører er i full gang med å sette opp hurtigladestasjoner.

Betyr det at det er slutt på ubegrenset parkering, eller inntil 16 timer parkering i sentrum av Oslo?

- Nei, de 36 plassene som ligger ved Kongens gate i dag vil fortsatt eksistere uten slike begrensninger. Det samme gjelder for 36 plasser på Filipstad ved Tjuvholmen, der makstiden er 16 timer, sier Mølmen.

Hun forteller videre at kommunen har kartlagt lokasjonen til 350 av de nye ladepunktene, men at de gjerne tar imot forslag på hvor de resterende skal plasseres.

Diskuter nedenfor – hva synes du om at parkerings- og ladetilbudet til elbiler snart begrenses?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer