Trafikkdata for bil og sykkel

Snart får du tilgang til Vegvesenets «skattkiste»

Gir deg full oversikt over kjørende og syklende.

SE TALLENE DER DU BOR: Slik ser kartet hvor du snart kan sjekke antall trafikkanter i ditt nærområde. Foto: skjermdump.
SE TALLENE DER DU BOR: Slik ser kartet hvor du snart kan sjekke antall trafikkanter i ditt nærområde. Foto: skjermdump. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra 30. november åpner Statens vegvesen sin nye trafikkdataportal, som gir muligheter for å sjekke hvor mange som sykler eller kjører i et bestemt område.

Den offisielle åpningen av trafikkdatasiden skjedde under Teknologidagene i Trondheim i går, skriver Vegnett. Dette markerer et stort skritt nærmere Vegvesenets mål om å tilby trafikkdata av kvalitet, som også er lett tilgjengelig.

Les også: Google kan også fortelle deg hvor tett trafikken er, men hvordan?

Disse dataene kan du finne

Vegvesenet omtaler trafikkdataportalen som ei «skattkiste»: Dataene gir nemlig grunnlag for planlegging og dimensjonering av vei, drift og vedlikehold. I tillegg er dette en nyttig kilde for politiet, SSB, fylkeskommuner, kommuner, forskningsmiljø, media og privat næringsliv.

Nå åpnes altså skattekisten snart for alle interesserte.

I første omgang vil portalen kun inneholde trafikkmengde per time og månedsdøgntrafikk for kjøretøy og sykkel, men i løpet av året vil Vegvesenet også gi tilgang på data om gjennomsnittsfart, kjøretøytype og årsdøgntrafikk.

Statens vegvesen vil også dele trafikkdata via et offentlig datauthentingsgrensesnitt, også kalt API.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!