Snakk om folkevogn!

Med en slik terrengbil fra Volkswagen trenger du neppe bekymre deg for å bli sittende fast.

VOLKSWAGEN AQUA: Her får du alt i ett: bil, snøscooter og båt ...
VOLKSWAGEN AQUA: Her får du alt i ett: bil, snøscooter og båt ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dette må være den ultimate terrengbilen.

Volkswagen Aqua er designet for å kunne overvinne ellers vanskelig farbart terreng, som strender, elver, innsjøer, snøkledte skoger og mange andre steder hvor kjøretøy med hjul verken kommer fram, eller har lov til å ferdes.

Hemmeligheten? Null hjul.

Sjekk ut det sporty interiøret og andre finesser:


Svever avgårde

Volkswagen Aqua er en hovercraft, eller på det som vi på godt norsk kaller et luftputefartøy. Kjøretøyet har et oppblåsbart skjørt under seg, som fartøyet hviler på.

Videre har denne folkevogna to motorer; en brenselcellemotor med lave utslipp, pluss elektriske motorer. Brenselcellemotoren er hovedmotoren og den som skal drive hovedvifta og som blåser opp skjørtet og som holder kjøretøyet flytende, det vil si litt over bakken. De elektriske motorene driver de bakre viftene, som i sin tur gjør at kjøretøyet kommer seg fremover.

Rinspeed har også ideer til biler som kan kjøre på vann, les saken: Verdens gærneste biler: Rinspeed gir galskap form

Kinderegg

Kjøretøyet er tegnet av den kinesiske industridesigneren Yuhan Zhang, og har fått utmerkelser som en kinesisk terrengbil under CDN Car Design Awards China.

Utfordringen med å ferdes med en ordinær bil i det kinesiske landskapet, som er dekket av store deler vann, er også mye av det som har inspirert designeren til å tenke i disse baner. Med et luftputefartøy som dette, har man ubegrenset fremkommelighet uansett vann, is, snø eller land.

For de av oss som bor på steder hvor fremkommeligheten ofte er begrenset, på grunn av nemlig: is, snø eller vann, måtte dette være det perfekte fremkomstmiddelet. Denne dekker behovene vi ellers måtte ha en bil, båt og snøscooter for å dekke.

Det er vel heller uvisst hvorvidt vi vil få se denne folkevogna, med Volkswagen i grillen, på norske veier i nærmeste fremtid. I mellomtiden kan du spekulere litt på hvordan det er meningen at man skal komme seg inn i kjøretøyet. Du får svar i bildespesialen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer