Smugtitt på nye Laguna

En ny Laguna er like om hjørnet og nå har Renault sluppet noen få detaljbilder for å gi oss en liten smakebit på bilen som vises i sin helhet om en snau måned.

Renault opplyser at det er kvalitetsfølelsen som har stått sterkest i fokus under utviklingen av arvtageren til dagens Laguna. Det gjelder både for design og materialvalg, men også for serviceapparatet som skal stå for kundebehandlingen. Faktisk setter man seg som mål å bli blant de tre beste i sitt segment på akkurat dette.

LED baklykter

Bildene avslører ikke mye, men det lille de viser vitner om et solid steg opp fra dagens Laguna. Frontlyktene er trukket langt tilbake og baklysene innholder lysdioder som gir et eksklusivt preg.

Elektronisk håndbrekk

Smugtitt på nye Laguna

Smugtitt på nye Laguna

  1. Store bilder
Smugtitt på nye Laguna


Innvendig legger vi merke til manøvreringsenheten bak girspaken som trolig kontrollerer de viktigste funksjonene knyttet til kjørecomputer, stereoanlegg og eventuell navigasjon. Hjulet ligner BMWs og Mercedes’ løsning, men er omkranset av hurtigtaster. Den tradisjonelle spaken til håndbrekket glimrer fortsatt med sitt fravær. I stedet finner vi en liten bryter. Det betyr elektronisk betjening. Dørpanelet er utstyrt med en kombinasjon av lyst treverk og aluminium.

Avgiftsgunstig diesel

Motormessig blir det trolig ingen store nyheter, men 1,5 dCi med 105 hester og 240 newtonmeter debuterer sannsynligvis i Laguna-sammenheng. Den vil komme godt ut av avgiftssystemet og trolig stå for størstedelen av salget. Litt sterkere dieselmotorer blir etter alt å dømme tilgjengelig i form av 2,0 dCi med 150 eller 175 hestekrefter. Denne motoren vil også kunne kombineres med automatgir.

På bensinfronten er ting noe mer uvisst, men trolig blir det ingen store forandringer. Det betyr at 1,6-literen på 115 og 2,0-literen på 135 hestekrefter kommer til å bli de viktigste alternativene her i Norge. I tillegg vil sannsynligvis en 2,0-liters turbomotor og en V6’er bli tilgjengelige, men neppe særlig prisgunstige her til lands.

4. juni

Nye Renault Laguna vises offisielt 4. juni og presenteres på Frankfurt-utstillingen tidlig i høst. Følg med her på Dinside Motor for bilder og informasjon. Her i landet blir starten for salget noe forsinket grunnet tilpassninger til det kalde klimaet, og de første bilene vil trolig bli levert i februar neste år.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Renault-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder