Smart trim

Smart Forfour har morsomme kjøreegenskaper som roper på mer effekt. Brabus har hørt ropet. Nesten.

Smart trim

Smart trim

  1. Store bilder!
Smart trim


Den sprekeste versjonen av 1,5-literen i Forfour yter 109 hestekrefter. Det kan synes moderat, og bilen tåler mer. Og den tåler nok enda mer enn de 13 nye den får ved hjelp av trimsettet fra Brabus.

Løfter høyere

Nye kamaksler sørger for økt ventilløft, og spenstigere fjærer får fart på ventilene. Litt ny programmering kreves også. I Tyskland koster settet 1.700 Euro (ca. 10.500 Nkr) inkludert montering, og du ender da opp med 122 hestekrefter og økt dreiemoment fra 145 til 160 Nm.

Mer spennende

Det som kanskje er mer spennende enn denne effektøkningen er at det varsles en ren Brabus-versjon av Forfour til våren. Om den vil nøye seg med moderat effektøkning, eller om de vil strekke seg like langt som Mitsubishi gjør med Colt blir spennende. Colt bygges på samme fabrikk som Forfour, og de deler mange komponenter. Colt vil til våren dukke opp med en turboversjon av 1,5-literen som skal yte 150 hestekrefter.

I tillegg til trimsettet fra Brabus dukker en spesialutgave av Forfour med trimsettet ferdig montert opp i et begrenset opplag. Den kalles Edition Sportstyle, og er også den en forsmak på vårens Brabus-Forfour.

Store bilder av Smart Forfour

Her finner du mer Smart-stoff:

  • Tester
  • Nyheter