SMART stylet av Brabus

Den lille Smart-bilen er knapt kommet på norske veier før det tyske stylingselskapet Brabus har kastet seg over bilen.

Brabus spesialiserer seg på styling av Mercedes, og det er derfor ikke annet enn rett og rimelig at de nsket å gjøre noe mer ut av lille Smart - som er et resultat av et samarbeid mellom Mercedes og klokkeprodusenten Swatch.

Fet frontspoiler


Det mest iøynefallende på Brabus-Smarten er fargen og den fete frontspoileren. Smart ser ut som den reneste gateraceren i Brabus-versjon, men er langt fra det - selv om Brabus ikke kunne la være å gjøre noen endringer på motoren også.

I standardversjon er Smart utstyr med en tresylindret motor på 599 ccm med 40 kW(55 hk). Ved hjelp at et "performance kit" er den bittelille motoren skremt opp til 52 kW(70 hk), med andre ord en litereffekt på godt over 100 hk! I tillegg er dreiemomentet øket fra 80 til 100 Nm ved 2.000 o/min.

Sterk, men treg


Man skulle vel tro at en så liten bil med en såvidt kraftig motor skulle kunne flytte seg relativt kjapt, men tro om igjen. Fra 0 - 60 km/t går det kjapt nok, men opp til 100 km/t går det desto tregere. Brabus oppgir at deres versjon av Smart akselererer fra 0 - 100 km/t på 15,5 sekunder, mot standardbilens 19,2 sek. Toppfarten har dessuten øket fra 135 til 150 km/t.

Selv oppgir Smart at bilen - med standardmotor - akselerer fra 0 - 60 km/t på 7,2 sekunder, hvilket innebærer at Smart'en bruker nesten dobbelt så lang tid fra 60 - 100 km/t som fra 0 - 60 km/t.

Nesten som Formel 1

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


I tillegg til frontspoiler og oppgradert motor, tilbyr Brabus Smart-bilen med spesielle lettmetallfelger, carbonpaneler til dashbord og dørsider, skinninteriør og ikke minst - sportsratt med gearskifter montert på rattet. Akkurat som på en Formel 1-bil. Og da skiller det vel ikke stort mellom en Formel-racer og en Smart-Brabus?