Smart Fortwo Brabus - liten og kjapp

Andre generasjon Smart Fortwo er nylig vist og nå dukker også Fortwo Brabus opp. Det betyr sterkere motor og sportsligere kjøreegenskaper.

Brabus er et tuning-firma som har spesialisert seg på Mercedes-Benz. I motsetning til AMG er de imidlertid ikke eid av Mercedes og står derfor heller ikke bak noen autoriserte spesialversjoner. Når det gjelder Smart, Mercedes-Benz’ lillebror, er saken imidlertid annerledes. Her er det Brabus som står for de autoriserte sportsmodellene.

790 kilo

Smart Fortwo Brabus er altså en sportslig variant av en vanlig Fortwo. Motoren er i bunn og grunn den samme tresylindrede turbomotoren som i de andre Fortwo-modellene, men yter her 98 hestekrefter og 140 newtonmeter, ganske friskt med tanke på at bilen veier inn på beskjedne 780 kilo. Fortwo kan også fås som kabriolet og da veier bilen 810 kilo, fortsatt svært lite sammenlignet med andre ”mikrobiler”.

0-100 på 9,9 sekunder

Smart Fortwo Brabus - liten og kjapp

Smart Fortwo Brabus - liten og kjapp

  1. Store bilder


Takket være den sterkere motoren klarer Fortwo Brabus i følge Smart 0-100 på under 10 sekunder, eller 9,9 for å være nøyaktig. Toppfarten i toseteren er nå oppe i 155 km/t. Likevel skal forbruket være holdt i sjakk. Smart oppgir 0,53 liter per mil på blandet kjøring.

Sportsunderstell

For å takle de økte fartsressursene, har man stivet opp fjæring og demping i tillegg til å senke hele bilen 15 millimeter nærmere bakken. Sporvidden bak er også økt og skal sørge for bedre stabilitet. I tillegg gir disse endringene bilen et sportsligere uttrykk rent visuelt. Andre ting som skiller Fortwo Brabus fra en standard Fortwo er et sportseksosanlegg og nye aluminiumsfelger. Innvendig finner man sportslige detaljer som pedaler, instrumentskiver og girvelger signert Brabus.

Xclusive

Smart Fortwo Brabus - liten og kjapp


For de som virkelig vil ha en spesiell Fortwo, kan en utstyrspakke ved navn Xclusive bestilles til Brabus-modellen. Den inkluderer utvendig og innvendig styling, men viktigst av alt sideairbager som ellers er ekstrautstyr.

Smart Fortwo Brabus lanseres til høsten. Vi kommer tilbake med priser når de er klare.

  • Store bilder finner du her.
  • Her kan du lese mer om nye Smart Fortwo.
  • Her finner du mer Smart-stoff:

  • Tester
  • Nyheter