Smart Crossblade

GENÈVE (DinSide Motor): De er like naturlige på en bilutsilling som hundemøkk er i parken. Og i år var det Smart som viste den første konseptbilen, nemlig Crossblade.

Smart Crossblade
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Smart Crossblade er bygget på samme lest som produksjonsmodellen Smart Cabriolet. Og Crossblade er da også en bil for lune sommerdager. Her finnes ikke dører, bare en aluminiumsprofil for å beskytte deg mot været og mot trailere du egentlig hadde vikeplikt for.

Minimalistisk frontrute

Og skulle værgudene slå seg riktig vrange bør du forbrede deg på å bli våt, for kalesje finnes ikke – og frontruten er med sin høyde på 10 centimeter i knappeste laget for å beskytte deg mot tunge regndråper, for ikke å nevne insekter eller steinsprut...

60 hester og 88 Nm

Motoren i Smart Crossblade er den samme som i produksjonsmodellene av Smart. Nemlig en tre-sylindret turbomotor med drøye 60 hestekrefter og 88 Nm dreiemoment. Det, sammen med en sekstrinns sekvensiell girkasse utgjør drivlinjen i Smart Crossblade.

Hva er poenget?

Smart Crossblade

Hva er så poenget med å vise en bil som Smart Crossblade? For en ting er sikkert, denne vil du ikke få oppleve å se gatelangs. Det blir med denne ene bilen.

Jo, Crossblade skal vise oss hvilke tanker Smart har for å videreutvikle Smart. Den skal gi et glimt av fremtidens muligheter. Så gjenstår det bare å se hvor mye av Crossblade vi finner i fremtidige utgaver av Smart.

Her finner du flere nyheter fra årets bilutstilling i Genève