Smakebit på neste Skoda Superb

Neste generasjon Skoda Superb testes for fullt og dukker snart opp.

Publisert
Sist oppdatert
...regn med at Superb bygger på velprøvd VAG-teknologi og en utvidet Golf-plattform.


Dette bildet er det Skoda selv som har sendt ut. Spionbildeimitasjon er en ganske ny sjanger som også ble benyttet av Volkswagen like før lanseringen av den nye folke-SUVen Tiguan. Men her er det altså Skodas nye storbil som er tema.

Ikke bare svart plast

Testingen foregår i Death Valley, men det meste interessante her er selve bildet. Det er nemlig kun fronten og hekken som er maskert, og det er mulig å tenke seg til ganske mye av bilens endelige utseende.

Stort baksete

Smakebit på neste Skoda Superb

Smakebit på neste Skoda Superb

 1. Store bilder


Dagens Superb begynner etter hvert å bli en ganske gammel konstruksjon, og de fleste ender nok opp med heller å velge Octavia. Dagens Superb har imidlertid glimrende bakseteplass, og det er lov å håpe at også neste generasjon blir en høydare for de som kjører mye med folk der bak.

Teknikk

Noen teknisk informasjon slippes ikke i denne omgang, men regn med at Superb bygger på velprøvd VAG-teknologi og en utvidet Golf-plattform. Motorutvalget vil trolig hovedsakelige bestå av turboladde bensinmotorer og forhåpentligvis dieselmotorer med common rail-innsprøytning.

Den dobbelkløtsjede DSG-girkassen blir sannsynligvis også tilgjengelig og det er lov å håpe på firehjulsdrift som tilvalg til enkelte versjoner. Teknologien har man i alle fall.

Neste generasjon Skoda Superb skal etter planen vises på bilutstillingen i Genève i mars.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Skoda-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer