Smakebit på neste Skoda Superb

Neste generasjon Skoda Superb testes for fullt og dukker snart opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«...regn med at Superb bygger på velprøvd VAG-teknologi og en utvidet Golf-plattform.»


Dette bildet er det Skoda selv som har sendt ut. Spionbildeimitasjon er en ganske ny sjanger som også ble benyttet av Volkswagen like før lanseringen av den nye folke-SUVen Tiguan. Men her er det altså Skodas nye storbil som er tema.

Ikke bare svart plast

Testingen foregår i Death Valley, men det meste interessante her er selve bildet. Det er nemlig kun fronten og hekken som er maskert, og det er mulig å tenke seg til ganske mye av bilens endelige utseende.

Stort baksete

image: Smakebit på neste Skoda Superb

Smakebit på neste Skoda Superb

  1. Store bilder


Dagens Superb begynner etter hvert å bli en ganske gammel konstruksjon, og de fleste ender nok opp med heller å velge Octavia. Dagens Superb har imidlertid glimrende bakseteplass, og det er lov å håpe at også neste generasjon blir en høydare for de som kjører mye med folk der bak.

Teknikk

Noen teknisk informasjon slippes ikke i denne omgang, men regn med at Superb bygger på velprøvd VAG-teknologi og en utvidet Golf-plattform. Motorutvalget vil trolig hovedsakelige bestå av turboladde bensinmotorer og forhåpentligvis dieselmotorer med common rail-innsprøytning.

Den dobbelkløtsjede DSG-girkassen blir sannsynligvis også tilgjengelig og det er lov å håpe på firehjulsdrift som tilvalg til enkelte versjoner. Teknologien har man i alle fall.

Neste generasjon Skoda Superb skal etter planen vises på bilutstillingen i Genève i mars.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Skoda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder