Til venstre er Smack Attack, og til høyre er det festet på et vanlig ratt. Foto: Smack Attack
Til venstre er Smack Attack, og til høyre er det festet på et vanlig ratt. Foto: Smack Attack Vis mer

Smack Attack: Trommesett i bilen

Hvorfor tromme på rattet når du kan tromme på... rattet?

Publisert
Sist oppdatert

Jepp. Et klokt hode har funnet ut at siden folk uansett trommer på rattet, for eksempel mens de står i kø, hvorfor ikke la det låte bedre? Som trommer, for eksempel?

"Smack Attack" kalles nyvinningen, og den ble lansert på Kickstarter lørdag 20. april. Produktet er utviklet av Gregor Hanuschak, som i lanseringsvideoen sier han sluttet i NASA for å jobbe fulltid med produktutviklingen.

LES: Snart kan dekkene fortelle deg hvor mye bilen veier.

Slik fungerer det

Smack Attack legges på rattet og festes med det som ser ut som borrelås. Den slås på og kobles til en app i telefonen din via Bluetooth. Vil du ha lydene ut må du enten koble til en FM-sender, eller koble telefonen direkte i stereoanlegget i bilen hvis du har mulighet til det.

Oppfinner Gregor Hanuschak viser frem Smack Attack montert på et ratt. De fargede områdene på rattet representerer forskjellige lyder. Bildet er hentet fra en produktvideo. Foto: Smack Attack
Oppfinner Gregor Hanuschak viser frem Smack Attack montert på et ratt. De fargede områdene på rattet representerer forskjellige lyder. Bildet er hentet fra en produktvideo. Foto: Smack Attack Vis mer


Deretter er det bare å slå seg løs, bokstavelig talt. Enten som solist, eller med musikk fra telefonens bibliotek i bakgrunnen. Det skal også bli mulig å laste ned musikk strippet for trommer, slik at du blir den eneste trommisen i bilen.

I tillegg er det mulig å programmere inn egne lyder.

Her ser du hvordan Smack Attack fungerer:

Hårete mål

Går alt som oppfinneren håper vil de første trommerattene leveres i desember i år. Bestiller du nå må du ut med 149 dollar for et trommeratt, altså rundt 900 norske kroner.

Men for at prosjektet skal realiseres må Hanuschak få inn 200.000 dollar. Rarere ting har skjedd før. For eksempel ba oppfinneren av boklampen Lumio om 60.000 dollar. Han endte opp med 578.387 dollar.

LES: Lumio - lampen som ser ut som en bok.

Skal holde deg "våken"

Bakgrunnen for oppfinnelsen skal være at oppfinneren selv merket at han ble trøtt og uoppmerksom når han kjørte bil over lengre tid - og spesielt i kø. Han sjekket litt, og fant ut at det kaltes "highway hypnosis".

Han merket imidlertid at han ble mer våken av å slå på rattet, gjerne til musikk. Et trommeratt var en naturlig videreutvikling.

Karen i denne videoen hadde nok vært en tryggere trafikant med trommerattet:

Men er det sikrere?

Med mobilforbud, SMS-forbud og andre forbud i Norge er det vel nærliggende å tro at et slikt produkt kan møte noe motbør her til lands. Men oppfinneren selv har tro på produktet og får angivelig støtte fra søvnforskere.

Ifølge Hanuschak mener de nemlig at lyd og berøring kan motvirke effekten av highway hypnosis, og derfor være positivt for konsentrasjonen.

LES: Denne fabrikkmonterte bilstereoen er rimelig heftig.

Kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen er ikke like sikker. Selv om han har hverken sett eller prøvd trommerattet mener han de tradisjonelle metodene er bedre.

– Nå uttaler jeg meg på svært generell basis, men i utgangspunktet oppfordrer vi heller folk til å være opplagte og konsentrere seg om bilkjøringen. Du har trafikkregler, skilter, veibanen og andre bilister å forholde deg til, og det er der oppmerksomheten bør være, sier Engebretsen til DinSide.

Uansett hva eksperter og myndigheter måtte mene er det nok mange trommiser, både profesjonelle og rushtidstrommiser, som vil være nysgjerrige på produktet.

Fristen for Kickstarter-prosjektet er satt til 27. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer