Småbilversting fra OPC

Det var vilt med 180 hestekrefter i minifleksibilen Meriva, men da Corsa skulle få OPC-behandling fant de frem enda 12 hestekrefter.

Småbilversting fra OPC

Småbilversting fra OPC

  1. Store bilder!
Småbilversting fra OPC


Og det er en 1,6-liters bensinmotor som leverer hestekreftene, og godt hjulpet av en turbo er også dreiemomenttallene imponerende. Klassestandarden for spreke småbiler er rundt 150 hestekrefter, og det er egentlig bare Mini Cooper S og den mer spesielle Renault Clio Renault Sport som har tilsvarende ytelser.

7,2 sekunder

192 hestekrefter er nok til at 0-100 er unnagjort på 7,2 sekunder, sammenlikner vi med Cooper S er det tidelen svakere. Maksimalt tilgjengelig dreiemoment er 260 Nm tilgjengelig i korte perioder, og 230 Nm normalt.

Både Mini Cooper S og Corsa OPC satser på 1,6-liters turbomotorer, i Clioen er det en toliters sugemotor som yter 200 hestekrefter. Mini-motoren er utviklet i samarbeid med PSA, og vil sannsynligvis dukke opp i spreke versjoner også i Peugeot 207.

Trimdetaljer

Det er mer enn dekor og heftig effekt som skiller OPC-bilene fra vanlige Opeler, og for Corsas del har behandling sørget for endringer som kraftigere bakaksel, andre fjærer og dempere, kraftigere stabilisatorstag og modifisert antiskrenssystem.

Bilen er i tillegg senket 10 millimeter, men enda mer synlig sett bakfra er den trekantede eksosmunningen og takspoileren. Forfra gjør kraftig innramming av tåkelysene og dyp grill sitt til at Corsa OPC skiller seg i fra en vanlige Corsa. Og 17-tommers standardfelger med 215/45 er også med plassere bilen blant de sportslige. 17-tommere står på ekstrautstyrslisten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Småbilversting fra OPC
Småbilversting fra OPC


Corsa OPC er utstyrt med et ikke helt rundt ratt, mellom ti på halv og ti over halv er sirkelen erstattet med en rett profil. Recaro-setene er også spesielle ved at det er første gang at denne typen seter utstyres med integrerte sidekollisjonsputer.

Selv med en toppfart på 225 km/t vil det drøye til våren før Corsa OPC er klar for butikkene, og bilen vises første gang på Geneve-utstillingen i Mars.

  • Store bilder av Opel Corsa OPC finner du her.
  • Her finner du mer Opel-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder