Slik ser Automedia for seg Audis kommende lille SUV, som sannsynligvis vil få navnet Q2. Det ryktes at produksjonsmodellen vil bli vist senest i Frankfurt i 2015, men at vi vil få se en konsept-versjon allerede i Paris i høst. Foto: AUTOMEDIA
Slik ser Automedia for seg Audis kommende lille SUV, som sannsynligvis vil få navnet Q2. Det ryktes at produksjonsmodellen vil bli vist senest i Frankfurt i 2015, men at vi vil få se en konsept-versjon allerede i Paris i høst. Foto: AUTOMEDIAVis mer

Små SUV-tvillinger fra Audi og VW

Det er plass til enda en SUV-kategori i markedet, har Mini Countryman og Nissan Juke vist.

Ettersom enhver nisje må fylles med et dertil egnet produkt etterhvert som kundenes behov og ønsker blir stadig mer varierte, er det naturlig for Volkswagen-konsernet å gå på offensiven der det viser seg at det finnes et potensial.

Q3-lillebror

Dermed forberedes to produkter i mini-SUV/crossover-segmentet - en Volkswagen Polo-basert SUV, og en Audi-modell vi antar vil være basert på samme plattform. Automedia og de fleste tyske medier som spekulerer i slikt har kalt den Q2. Det antas at den vil ligge størrelsesmessig mellom A1 og A3 og at den vil fremstå som en lillebror til Audi Q3 - muligens like bred, men noe kortere.

Se neste generasjon VW Tiguan!

2014? 2015?

Det som er klart er at begge disse modellene ligger noe frem i tid, og selv om det går rykter om at den Polo-baserte crossoveren skal vises som konseptbil i Paris i slutten av september, er det mulig vi ikke får se den markedsklare bilen før på bilutstillingen i Frankfurt i 2015. Audis Q2 (med mindre det mot formodning blir Q1?), burde være klar omtrent samtidig.

Tidligere spekulasjoner - som viste seg å holde stikk: Neste Golf - med søsken.

Foto: Automedia
Slik ser Automedia for seg Audis kommende lille SUV, som sannsynligvis vil få navnet Q2. Det ryktes at produksjonsmodellen vil bli vist senest i Frankfurt i 2015, men at vi vil få se en konsept-versjon allerede i Paris i høst. Foto: AUTOMEDIADe manipulerte bildene vi ser her er generert av våre spionfotografer i Automedia. De er mer optimistiske når det gjelder utviklingstid, og antar i likhet med en del medier at de vil være på markedet i 2014. For vår del holder vi oss nøytrale i debatten, så lenge ingen offisiell informasjon verken fra Volkswagen eller Audi foreligger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mercedes forbereder kompakt-SUV - blir det GLA?

Kompakte motorer

De kommende rimeligere crossoverne vil uansett få det nyeste innen kompakt motorisering, det vil si 1,2 til 1,6-liters TSI /TFSI-bensinmotorer med effekt mellom 105 og 150 hestekrefter og TDI - dieselmotorer på mellom 95 og 150 hestekrefter. Dobbeltkløtsjgirkassen DSG/S tronic vil utgjøre automat-alternativene. Hybridversjoner regner vi også med å få presentert.

Vi håper å kunne komme tilbake med nye indikasjoner under bilutstillingen i Paris, som åpner for publikum i slutten av september.