Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

SLS junior

SLS starter på 2,8 millioner kroner. Med litt ekstra godbiter blir prisen betydelig høyere. SLK derimot ...

I tillegg til 2,8 millioner i inngangsbillett, vil de fleste ønske seg ekstrautstyr. Her er et utvalg: Spesiallakk "alubeam silver" (109.000,-), karbon motorlokk (44.000,-), keramiske bremser (104.000,-), Bang & Olufsen stereo (65.000,-), karbonpakke til interiør (77.000,-) og karbon listverk (39.000). I tillegg må du betale 3.000 kroner for iPod-kontakt. Enda finnes det mer snadder.

Ligner SLS

Dagens SLK har med litt godvilje flere likhetstrekk med SLR McLaren. På disse nye spionbildene ser det også ut som om neste generasjon SLK vil få likhetstrekk med toppmodellen til Mercedes. Denne gangen er det ikke SLR, men SLS AMG som har fått et minisøsken. Det ser ut som om den nye SLKen har fine proposjoner med et langt panser og en tilbaketrukket kupé. Man kan også tydelig se at SLK får en stor og åpen grill etter samme mønster som SLS AMG. Det ser derimot ikke ut som om SLK får de vertikale lyktene som SLS har. På SLK blir det noe mer ordinært.

Motorutvalg

Motormessig regner vi med at CGI-motorene som allerede blant annet sitter i E-klasse, vil dominere. SLK 200 CGI vil i så fall yte 184 hestekrefter og SLK 250 CGI vil få 204 hestekrefter. Vel så spennende blir det når turbo kommer i AMG-biler. Mercedes har allerede vist en V8-turbo, men den regner vi med blir i største laget for SLK. Ryktene går ut på at dette konseptet blir skalert ned til en V6-motor med turbo og omlag 470 hestekrefter. Det vil da mest sannsynlig bli en motor med lavere utslipp og bedre moment en dagens SLK 55 AMG som har en uladet V8-motor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På dieselsiden regner vi med at SLK 250 CDI vil se dagens lys med 204 hestekrefter og 500 newtonmeter.

Taket blir et elektrisk betjent metalltak, akkurat som i dag.

SLK er ventet på markedet i 2012. Vi regner med at prisen vil starte rett over 500.000 kroner.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia