Foto: Knut Arne Marcussen
Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Slitesterk fornuft!

Solid driftssikkerhet, sterkt kvalitetsrykte og bra økonomi preger to av Norges lureste bruktbilkjøp – stasjonsvognene Mazda6 og Toyota Avensis. Men hvilken bør du velge?

Vi elsker raske, sportslige, luksuriøse og eksklusive biler i Autofil. Men saken er nå engang slik at hverdagen faktisk byr på helt andre realiteter. Unger som må til barnehagen, skole eller trening, storhandel på Smartclub og turer til Ikea. Ofte må det meste gjøres i et og samme kjøretøy, nemlig familiebilen. Og da er det viktig at redskapen virker når den skal! Derfor velger mange de tryggeste og mest kvalitetssikre bilene på markedet; Toyota og Mazda.

Sjekk hva du får for den gamle bilen din!

Dette er biler som aldri vil ta nattesøvnen fra deg. Tvert imot; de vil muligens hjelpe gluggene å falle til ro, for de har heller ikke noen særlig sportslig appell. For de familiefedrene som drømmer om magesug-akselerasjon og sylskarpe kjøreegenskaper, kan et liv med disse japanske stasjonsvognene bli litt vel trasig.

  Foto: Knut Arne Marcussen
Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Vil du heller ha en sportslig familiebil? Sjekk ut BMW 3-serie Touring og Alfa Romeo 159!

Kjøreglad, men ikke feilfri
Alt er likevel ikke tapt. For de som ikke har kjennskap til Mazda, kan vi fortelle at dette er et merke som setter kjøreegenskaper høyere på prioriteringslista enn mange av sine konkurrenter fra Solens Rike. Vi vil ikke påstå at Mazda6 kan yppe med BMW 3-serie og dens like, men hvis du er ute etter det bittelille ekstra på kjørefronten, kan den være svært interessant.

Du kan på mange måter sammenligne Mazda6 med Ford Mondeo; modeller som ikke alltid kjemper i toppen på salgslistene, men som kan by på svært gode egenskaper for de som trår utenfor Passat- og Avensis-stien. Men akkurat som Mondeo har Mazda6 også hatt en del barnesykdommer. Disse kan du lese mer om i den komplette brukttesten...

 Foto: Knut Arne Marcussen
Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Norges tryggeste kjøp?
Barnesykdommer har det derimot vært lite av i Toyota-leiren. Til tross for en flom av rykter rundt gasspedaler og gulvmatter (som senere har vist seg å være oppspinn), er det lite som kan skade merkets upåklagelige kvalitetsrykte. Det er heller ikke slik at alle Toyota-eiere hater bilkjøring og/eller mangler snev av bilinteresse. Det som forener alle Avensis-eiere, er derimot en viktig ting: Et ønske om problemfritt bilhold.

Dette ønsket trumfer stort sett alle andre behov, og derfor er ikke kjøreegenskaper og design noe som blir prioritert like høyt. Nå skal ingen påstå at Avensis er en fæl bil å se til, den bare gjør ikke så mye ut av seg. Det samme gjelder kjøreegenskapene: Trygge, komfortable og beregnelige. Ikke noe særlig mer.

 Foto: Knut Arne Marcussen
Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Toyotas store styrke er hvordan kvaliteten føles like sterk selv i brukte biler som har gått langt. Testbilen er heller intet unntak.
Les mer om dette i brukttesten av Toyota Avensis!
Vi forstår derfor godt hvorfor folk velger Avensis, og hvorfor Toyota-kunder stadig kommer tilbake, bil etter bil. Men er trygghet og forutsigbarhet virkelig det eneste som skal styre et bilkjøp?

Ideelt kompromiss
Vi mener at det beste bilkjøpet en kan gjøre, er når du finner en doning som både pirrer deg utseendemessig, gir deg det lille ekstra på veien og ikke lopper deg på verksteds- og ettermarkedsfronten. Sånn sett fyller Avensis bare noen av kriteriene. Mazda6 derimot, stiller faktisk sterkere. Den ser unektelig bra ut, langt bedre enn sin landsmann. I tillegg framstår den som kjøreglad, den gir aktive sjåfører noe å bryne seg på. Når dette ikke går på kompromiss med økonomi og driftssikkerhet, begynner helheten å se svært så bra ut.

  Foto: Knut Arne Marcussen
Foto: Knut Arne Marcussen Vis mer

Som en bonus kan det jo nevnes at Mazda6 heller ikke koster fullt så mye som tilsvarende Avensis-modeller, noe som bare styrker konklusjonen: Den autofile familiefaren velger Mazda med et smil. Resten kan kjøre trygt i Avensis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer