SPAR PÆRA: Få xenonpærene til å vare lenger. Foto: Volkswagen
SPAR PÆRA: Få xenonpærene til å vare lenger. Foto: VolkswagenVis mer

Slik varer xenonpæra lenger

Det finnes et triks som gjør at du slipper å skifte den dyre xenonpæra så ofte.

Har du en bil med fancy xenonpærer? Disse pærene er ypperlige for mørkekjøring, men dessverre blir det ganske dyrt for lommeboka når en av dem må skiftes ut.

DinSide gjorde en liten prissjekk på skifting av xenonpære på ti populære modeller. Det kostet mellom 1.500 og 3.300 kroner å skifte xenonpære på disse.

Se hele pristesten her

Det kan selvsagt gjøres rimeligere om du kjøper ny pære og skifter selv, men avhengig av modellen din kan dette være en komplisert affære.


Vi fikk imidlertid et godt tips fra en DinSide-leser:

"For å spare på xenonpærene kan man kjøre med park- og grøftelys som kjørelys når det er lyst ute. Det er fullt lovlig."

Med grøftelys menes egentlig tåkelys.

Ja, det er lov

Ifølge trafikkloven er det påbudt å kjøre med lys, men det er altså tillatt å bruke tåkelys som kjørelys på dagtid i kombinasjon med bilens parklys.

Gjør du dette, kan du forlenge levetiden til xenonpærene betraktelig. Husk dog at værforhold kan gjøre det nødvendig å bruke xenonlysene selv på dagtid - regnvær, snøvær, mørk himmel kan skape behov for bedre lys enn tåkelys og parkeringslys gir.

Reglene for bruk av lys på bil er ganske kompliserte, og det er mange som er usikre. Vi har tidligere laget guider på dette og anbefaler spesielt at du leser denne saken nøye:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riktig bruk av lys