Slik reduserer du forsikringspremien

Forsikringsselskapene er alltid ute etter å redusere sin risiko - også når det er snakk om MC-forsikring. Hvis du forplikter deg til å gjennomføre tiltak som reduserer selskapenes risiko, er de som regel villige til å redusere din premie.

MULIG Å SPARE: Det er ingen billig fornøyelse å forsikre en R-sykkel. Men det er en rekke tiltak du kan gjøre for å oppnå rabatter.
MULIG Å SPARE: Det er ingen billig fornøyelse å forsikre en R-sykkel. Men det er en rekke tiltak du kan gjøre for å oppnå rabatter. Vis mer

Vi har samlet en liste med punkter som kan gi deg lavere forsikringspremie.

Bli totalkunde. Du bør samle alle dine forsikringer i ett selskap. Da oppnår du i de fleste selskaper status som "totalkunde". Totalkunder får som regel relativt store rabatter.

Ikke lån bort sykkelen. Hvis du lover selskapet at du ikke kommer til å låne bort sykkelen til personer under 25 år, vil du som regel få avslag. Enda større avslag vil du få hvis du lover å ikke låne bort sykkelen til personer utenfor din egen husstand. Aller størst avslag får du hvis du lover å ikke låne bort sykkelen i det hele tatt.

Montér alarm. Montér FG-godkjent alarm eller startsperre.

Kjøp lås. Kjøp og bruk en FG-godkjent skivebrems-lås.

Bruk sikkerhetsutstyr. Bruk sikkerhetsdress og helhjelm.

Montér veltebøyle. Sykler med veltebøyle blir som regel mindre skadet ved velt. Du får derfor rabatt om du monterer veltebøyle.

Bli klubb-medlem. Meld deg inn i en MC-klubb. De fleste MC-klubber har avtale med ett eller flere forsikringsselskaper. Du bør imidlertid være oppmerksom på at mange klubber/forsikringsselskaper opererer med en karantenetid på ett år før du får benytte deg av medlemsrabatten.

Bruk garasje. Hvis du disponerer egen garasje vil du kunne få relativt store rabatter. Det vil også hjelpe hvis du skaffer deg plass i fellesgarasje.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Øk egenandelen. De fleste selskaper tilbyr redusert premie hvis du godtar at egenandelen økes til for eksempel 5.000 eller 10.000 kroner.

Bruk dine foreldre. De fleste forsikringsselskaper er svært opptatt av din alder. Hvis du er svært ung, kan det være mye penger å spare på å sette forsikringen i en av dine foreldres navn. Hvis dine foreldre har bilforsikring i selskapet fra før, er det i tillegg stor sjanse for at de får nyte godt av eventuelt opparbeidet bonus også på MC-forsikringen. Ulempen med dette arrangementet er at du ikke opparbeider bonus i ditt eget navn.

Flytt ut av byen. Dette høres kanskje ut som et drastisk virkemiddel. Men hvis for eksempel foreldre dine bor utenfor byen, kan det være ekstra mye penger å spare på å sette forsikringen i deres navn.