Slik redder du håpløs lakk

Slik får du naboen til å tro du har kjøpt deg ny bil.

Slik redder du håpløs lakk
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du ikke behandler og tar vare på lakken på bilen, vil den sakte visne bort under brutale UV-stråler fra solen, salt og kjemikalier fra tøffe vintre og uttørking fra vask i vaskehaller. Du vil til slutt få en «ødelagt» lakk, som vil se jevnt matt ut, eller ha store skjolder med matte flater, som nærmest ser ut som lakken er flasset av. Dette kalles ofte oksidering.

Les andre bilpleiesaker

Vi ser det spesielt tydelig på sterke farger som rød, blå og grønn. Oksidering lar seg i mange tilfeller reparere til et visst punkt, helt avhengig av lakk og klarlakk type, kvalitet og tilstand. Men den lar seg redde. Bare følg punktene under og les mer om saken i Autofil som ligger i hyllene nå.

Slik redder du håpløs lakk1. Vask bilen grundig.

2. Gi bilen en skikkelig behandling med Clay-bar, slik at du får fjernet all overfladisk forurensing og «døde» lakk-rester.

Slik redder du håpløs lakk3. Legg eksempelvis Autoglym Paint Renovator i en pad. Vi har her valgt Perfect Palm Applicator fra Autoglym som ligger støtt og godt i hånden til slike jobber. Bak Paint Renovator godt inn i paden.

Slik redder du håpløs lakk4. Ta for deg ett og ett felt av gangen på ca. 60 x 60 cm. Bruk rette bevegelser (ikke sirkel) i samme retning som bilens lengde. Jobb med moderat trykk, til du oppnår ønsket resultat. Tilsett Paint Renovator etter behov, og jobb deg systematisk rundt hele bilen.

Slik redder du håpløs lakk5. Tørk av alle kjemikalier med en god mikrofiberklut for lakk.

Slik redder du håpløs lakk6. Legg på en polish med finere slipe-effekt (F.eks. Autoglym Super Resin Polish eller Menzerna SF 4000). Dette gjør vi for å hente frem bedre glans.

Slik redder du håpløs lakk7. Legg til slutt på en god beskyttelse. Vi legger her på Autoglym Extra Gloss Protection. Du kan også velge en god voks eller en sealer.

Slik redder du håpløs lakk8. Til slutt tørker du av Extra Gloss Protection med en god mikrofiberklut for lakk

Slik redder du håpløs lakk9. Man tar alltid vanntesten etter å ha polert bilen som en bekreftelse på den gode jobben man har gjort.

Tips: Bruk også et middel for å hente frem original-fargen i alle plast-detaljer også (F.eks. Autoglym Bumper & Trim Gel), så får du en tilnærmet «ny» bil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer