Slik pynter du bilen til jul!

Det vaskes, bakes og pyntes til jul i de tusen hjem. Men hvorfor ikke skape litt julestemning også i bilen i denne førjulstiden?

Slik pynter du bilen til jul!


Mens julesnøen (les: regnet) laver (hagler) ned over de tusen hjem setter vi oss i bilen og legger ut på misjon ”pynt bilen til jul”.

Adventsstake

Lys er jo en viktig del av adventstiden og julen, og det finnes vel knapt det husvindu som ikke er opplyst av en adventsstake. Og hvorfor ikke vise at man setter pris på adventstiden og gleder seg over ventetiden, også i bilen. Vi fant en ualminnelig 7-armet adventsstake som kobles til bilens sigarettenner og festes på dashbordet.

Juletre

Slik pynter du bilen til jul!

Og etter advent kommer jul, så ingen vei utenom julegrana. Selv om det kanskje strider imot manges overbevisning, vil vi anbefale gran av plastikktypen til bilen – med ekte granbar blir det så slitsomt når granbaret begynner å drysse. Vi fant et fantastisk tre med gule og røde lyspærer.

Lukten av jul

Det er ikke skikkelig jul før lukten av grønnsåpe, gran og hjemmebakst lurer seg rundt stolhjørnene. Det er vanskelig å finne noe som kan erstatte denne lukten, men noen Wunderbaumer gjør susen. Vi satte sammen en blanding blant annet av luktene Skogsfrisk, Bouquet og Apple Blossom som nok kan slå ut de fleste…

Pels varmer

Desember er også en kald måned, så for å gjøre det hele litt lunere og mer hjemmekoselig anskaffet vi oss et deilig ratt-trekk i saueskinnspels. Vår estetiske sans tvang oss til å velge en farge som sto til bilens øvrige interiør, men for de som ønsker å fremheve julen ytterligere kan et rødt trekk være på sin plass. Har du vanskeligheter med å finne et rødt trekk, kan du jo også kjøpe stoff-farge og farge trekket selv.

For øvrig kunne vi ikke motstå et par terninger, som jo også er med på å skape litt hjemmehygge.

For å få lys i både adventsstaken og juletreet samtidig, er det nødvendig med et dobbelt strømuttak for sigarettenneren - har du bare en sigarettenner i din bil er dette en nødvendighet.

Det kreves at du har uhindret utsyn likevel

Etter alle disse fantastiske tipsene til hvordan du julepynter bilen, vil vi gjøre oppmerksom på at ikke alt dette er like tilrådelig å ha plassert i synsfeltet til føreren. Selv om det ikke er noe regelverk som konkret regulerer bruken av slike gjenstander, reguleres likevel bruken i en viss utstrekning gjennom hva kjøretøyforskriftene sier om krav til utsyn og oversikt. Ingen gjenstander må plasseres slik at det hindrer utsyn, eller forstyrrer sjåføren på annet vis.