Slik må du kjøre nå

Bispelokket ved Operaen i Bjørvika skal rives, det betyr trafikkomlegging og stengte veier i Oslo.

<b>BISPELOKKET SKAL RIVES:</b> Bispelokket i Bjørvika i Oslo skal rives, og stenges fra fredag 28. oktober. Foto: PER ERVLAND
BISPELOKKET SKAL RIVES: Bispelokket i Bjørvika i Oslo skal rives, og stenges fra fredag 28. oktober. Foto: PER ERVLANDVis mer

Rivingen av Bispelokket i Bjørvika i Oslo skal starte mandag 31. oktober. Allerede fra fredag 28. oktober vil det bli omfattende stengninger i området. Stengningene iverksettes fredag kveld kl. 22, og Statens vegvesen melder om svært redusert fremkommelighet ved Bispelokket i helgen.

– I helgen er Bispelokket og Nylands bru stengt, det i seg selv betyr at man ikke får kjørt der i helgen, så det vil være svært redusert fremkommelighet i helgen. Så innføres det nytt kjøremønster fra mandag klokken 06, sier kommunikasjonsrådgiver Rikke Brouer i Statens vegvesen til DinSide.

– Hvordan vil fremkommeligheten bli, da?

– Det som er klart er at vi vet av erfaring med innføring av nytt kjøremønster at det tar tid for trafikken å sette seg. Det er mye nytt for mange, og man bruker litt lenger tid på å finne fram. Så man kan forvente å bruke litt mer tid, men det er forventet at det setter seg i løpet av noen uker, sier Brouer videre.

Dersom du skal kjøre i Oslo i helgen, bør du kanskje tenke på hvor du velger å kjøre.

– Hvis man har muligeten til å velge en annen rute i helgen, bør man absolutt gjøre det, sier Brouer til DinSide. – Og fra og med mandag bør man beregne litt ekstra tid, fortsetter hun.

«Vi oppfordrer alle trafikanter til å beregne god tid i denne perioden og oppfordrer de som har mulighet til å velge kollektivt.»


Hun oppfordrer alle til å følge med på trafikkmeldinger på radio og på www.vegvesen.no/trafikkmeldinger. Brouer anbefaler også alle å se på planene for det nye kjøremønsteret, før de kjører hjemmefra mandag morgen - og i tillegg å være oppmerksom på mye ny skilting.

Du kan laste ned detaljerte kart med nye kjøreruter, fra nettsiden til Statens vegvesen: vegvesen.no/vegprosjekter/bjorvika. Du kan også se kart med de nye kjørerutene i bildeserien lenger ned i artikkelen.

– Nå blir det gradvis litt verre, før det blir bedre høsten 2012, da de nye av- og påkjøringsrampene ved havnelageret åpner, da vil det bli bedre. Men fram til da vil det bli gradvis verre, sier Brouer til DinSide.

Nytt kjøremønster: Slik skal du kjøre i Bjørvika nå

Foto: Statens vegvesen
Foto: Statens vegvesen
Foto: Statens vegvesen
Foto: Statens vegvesen
Foto: Statens vegvesen
Foto: Statens vegvesen
Foto: Statens vegvesen
Foto: Statens vegvesen
Foto: Statens vegvesen
Foto: Statens vegvesen


Fredag 28. oktober kl. 22.00 til søndag 30. oktober:
Bispelokket, Nylandsveien og gamle E18 under Bispelokket stenges helt. Dette skyldes arbeider med å etablere det nye kjøremønsteret som skal gjelde fra 31. oktober.

Nordenga bru benyttes som alternativ rute over jernbanesporene. Trafikk som skal fra øst til vest må kjøre Havneveien eller Rostocerkgata.

Mandag 31. oktober kl. 06.00 etableres et nytt kjøremønster. Dette vil gjelde fram til januar/februar 2012:
Bispelokket er stengt. Nylandsveien snevres inn til et kjørefelt i begge retninger. Det blir toveis trafikk på venstre side med av- og påkjøring mot Oslo Sentralstasjon.

Det er bygget en ny rundkjøring i den gamle E18-traseen mellom Oslo Sentralstasjon og Operaen. Denne rundkjøringen kobles sammen med Havneveien og åpner opp for ny adkomstmulighet for trafikk fra Oslo Sentralstasjon til Havneveien.

Havneveien vil i en lengre periode fremover fungere som "ny" lokal hovedvei i Bjørvika.

Gang- og sykkeltraseen forbedres:
I november 2011 starter arbeidet med å etablere en egen gang- og sykkeltrasé fra Havnelageret til Bispevika. Traseen blir godt oppmerket og skiltet og skal opprettholdes gjennom hele anleggsperioden fram til 2015.