Slik kan BMW Z2 bli

Automedia har manipulert frem et bilde av det som kan bli BMWs kommende roadster.

Automedia tror den kommende roadsteren fra BMW vil hete Z2, og at den skal se omtrent slik ut. Mange BMW-entusiaster vil nok la seg forferde over at den blir forhjulsdrevet. Foto: Automedia
Automedia tror den kommende roadsteren fra BMW vil hete Z2, og at den skal se omtrent slik ut. Mange BMW-entusiaster vil nok la seg forferde over at den blir forhjulsdrevet. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BMW, i likhet med andre bilprodusenter, må spre seg produktmessig, for å fange opp den stadig større variasjonen i kundegrupper og typer kjøpsmotivasjon. Dermed vil vi få se biler i fremtiden som i større eller mindre grad bryter med det vi tradisjonelt forbinder med merket.

Forhjulsdrift

Utviklingen har pågått en stund nå, og vi har tidligere omtalt det nye under-merket BMW i, som skal representere den mer miljø-orienterte satsingen. Kanskje mer oppsiktsvekkende, og for ihuga BMW-fans direkte sjokkerende, er lanseringen av en produktrekke som skal være basert på en forhjulsdrevet plattform. Vi kunne i fjor høst vise de første bildene av kommende BMW Active Tourer, som vil være basert på denne. Plattformen, kalt UKL, vil også tjene som basis for neste generasjon Mini.

BMW i3 får rekkeviddeforlenger

Under Z4

Først ut på BMWs forhjulsdrevne plattform: Active Tourer, her på bilmessen i Paris i 2012. Foto: Knut Moberg
Først ut på BMWs forhjulsdrevne plattform: Active Tourer, her på bilmessen i Paris i 2012. Foto: Knut Moberg Vis mer


Det er nå kjent at det planlegges en liten sportsbil som skal være basert på den nye plattformen - den vil nok få rollen som "image-bygger" for den nye bilklassen. Den vil plassere seg under dagens Z4 størrelsesmessig og BMW har tidligere indikert at det er snakk om å relansere merket i mini-roadsterklassen der Mazda er markedsleder med sin MX5.

Her kommer BMW X4!

Mulighet for flere

Det vil i så fall bety en adskillig rimeligere innstegsbillett til BMW-sportsbilverdenen, i det minste hvis man ser på hva slags grunnmotorisering som kan benyttes. Men at det sannsynligvis vil komme en muskuløs toppversjon ligger også i kortene og det er nok denne Automedia har hatt i tankene når de har laget illustrasjonen vi ser her. Den er for øvrig basert på informasjon og opplysninger spionfotografene har innhentet fra diverse kilder.

Vi har kjørt BMW 3 GT - stor som en 5-serie!

Og kjøreglede?

Så var det nedturen, da. I hvertfall for alle de som forbinder BMW-kjøreglede med bakhjulsdrift - og dem er det mange av. Til dere er det trist å melde at Z2 får fremhjulsdrift. Litt synd, for selv dagens referanse i denne klassen, Mazda MX5, har jo bakhjulsdrift. Det samme var tilfellet med en annen moroklump vi har hatt gleden av å teste, men som dessverre ikke er i produksjon lenger, nemlig Honda S2000.

Når kommer så BMW Z2 på veien? BMW har ikke spesielt hastverk, og andre versjoner basert på denne plattformen har nok høyere prioritet. Vi - og Automedia - tipper den kommer på markedet i løpet av 2015.

Historisk: BMW 4-serie

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer