Slik fotograferes bilene

Lurer du på hvordan effektene skapes? Her er svaret.

Mannen dytter bilen i sakte tempo, mens kameraet tar bilde med lang lukkertid.  Foto: YouTube
Mannen dytter bilen i sakte tempo, mens kameraet tar bilde med lang lukkertid. Foto: YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant fotografer er det stor prestisje i å bli bilfotograf, og det er definitivt et eget fag i faget. Blant bilprodusentene er det en kamp å få tatt de feteste bildene for nye biler som skal lanseres, selv om det ikke finnes et enkelt svar, eller en fasit på hva som er det beste bildet.

Fotografene kriger om teknikkene, løsningene og kreativiten.

Helt nytt bilmerke: Tar du sjansen?

Heftige kostnader

En av de største utgiftene med bilfotografering er reiseutgiftene, ikke bare for mannskapet, men selvfølgelig også bilen. Det er slettes ikke uvanlig at en bil har reist jorda rundt før den endelig er ferdig fotografert for lansering.

Lys er naturligvis en av de viktigste faktorene for et fotoshoot. Enten må lyset være riktig på lokasjonen, eller så må det være helt mørkt, slik at man kan skape lyset selv, som på vedlagte video.

Dette er kandidatene for Årets Bil

I bevegelse

En annen utfordring er en bil i bevegelse. Dette kan enten håndteres i form av panoreringer for frihånd eller åpent stativ, noe som krever en stø hånd og en bil som kjører i riktig hastighet. Alternativet er å sette både bil og kamera på en og samme rigg, for så å bevege dette. På denne måten kan lang lukkertid kompensere for høy fart, slik som videoen viser.

Bli med og se "behind the scenes", og legg merke til hvordan de skaper inntrykk av røyk fra dekkene: