Bildet sier vel alt... Som du ser er det fortsatt noen gjenstridige hår som gjenstår til høyre, men etter 15 minutter med Pet Hair Magnet og støvsuger for den siste finpussen er dette til å leve med. Foto: ØYVIND PAULSEN
Bildet sier vel alt... Som du ser er det fortsatt noen gjenstridige hår som gjenstår til høyre, men etter 15 minutter med Pet Hair Magnet og støvsuger for den siste finpussen er dette til å leve med. Foto: ØYVIND PAULSENVis mer

Slik fjerner du dyrehår fra bilen

Hunde- og kattehår er nesten umulig å få ut av bilen hvis du ikke kan triksene.

Som både hunde- og katteeier har jeg både korte hundehår og lange katteår å bryne meg på, og for å gjøre en lang historie kort: Det å fjerne dyrehåret fra bagasjerommet er noe av det kjipeste som finnes.

Problemet er ganske enkelt at det sitter så godt fast at det nesten er umulig å få bort hvis du ikke gjør det riktig.

Hovedgrunnen er teksturen på nålefiltstoffet som normalt brukes i bilenes bagasjerom, og hvor dyrehårene sitter så godt at det kan virke som ett pinsett og god tålmodighet er det eneste som kan hjelpe deg ut av knipen.

Synderne... Foto: Øyvind Paulsen
Synderne... Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


Heldigvis er det håp, det gjelder bare å ha det rette utstyret.

Trinn 1: Støvsuger

Fordel: Du har en allerede, og er den i tillegg kraftig og utstyrt med et passende munnstykke er det bare å sette igang.

Effektivitet: Middels. Støvsugeren gjør en grei jobb når det gjelder det løse overflatehåret, altså det som ikke allerede har gått inn i nålefiltstoffet.

Ulempe: Har dyrehårene allerede festet seg i nålefilten, må du gnikke og gni langt og lenge for å få dem ut. Det blir både tungt og slitsomt, og enkelthårene som sitter godt kan du strengt tatt bare glemme.

Trinn 2: Pet Hair Magnet

Pet Hair Magnet Foto: Øyvind Paulsen
Pet Hair Magnet Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


Fordel: Selve produktet minner om en vindusnal, men her er det tre gummibelagte rader som skal fange opp dyrehårene i stedet for bare en.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Effektivitet: Bra! Trikset skal være å dra nalen mot deg i korte drag, for så å samle opp hårene. Under bruk skal du presse nalen mot underlaget, men det viste seg å ikke være tungt og gikk langt enklere enn forventet.

Det beste med med Pet Hair Magnet er altså at den virker, og spesielt når du varierer mellom å dra bortover og oppover får du samlet opp svært mye hår. I praksis får den med seg langt mer hår enn støvsugeren.

Hvordan vi brukte den ser du selvsagt i videoen øverst.

Ulempe: Du må kjøpe den. Selges blant annet i dyrebutikker og på Felleskjøpet. Prisene varierer fra 110 til 159 kroner.

Trinn 3 og 4: Oppvaskhansker

I ren desperasjon har vi selvsagt søkt etter flere tips, og oppvaskhansker var en gjenganger. Som du ser i videoen over prøvde vi oppvaskhanskene rett fra pakken, og etter at vi hadde fuktet dem.

Jepp, du kjenner typen. Foto: Øyvind Paulsen
Jepp, du kjenner typen. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer


Fordel: Det er altså snakk om oppvaskhansker av den klassiske gule typen de aller fleste allerede har på kjøkkenet eller i vaskekjelleren. Er lageret tomt koster du uansett svært lite i din nærmeste dagligvarebutikk.

Effektivitet: Greit nok. Ved å ta på seg hanskene får du ganske godt tak på hårene, men førsteinntrykket var likevel skuffende. Bortsett fra de løse hårene fikk vi nemlig ikke med oss noe særlig til å begynne med.

Skal du få oppvaskhanskene til å ta med seg hårene som sitter godt fast må du holde et konstant trykk mot underlaget.

Ulempe: Det fungerer helt greit, men det tar tid og er tungt. Å få med seg hårene var altså langt tyngre enn vi hadde trodd på forhånd. Vi merket heller ikke spesielt stor forskjell på om hanskene var tørre eller fuktet i vann, kanskje bortsett fra at hårene blir enda lettere å se når de blir våte. Se videoen øverst, så skjønner du hva vi mener.

Det kan selvsagt skyldes våre pinglete PC-fingre, men når du hele tiden må presse hånden hardt mot underlaget for å få noen effekt er det lite moro. Med andre ord: Oppvaskhansker går helt greit på små områder, men et helt bagasjerom blir tungt.

Hva med hårrulle og gaffateip?

Det beste med hundehår er at de alltid kommer tilbake, selv om synderen later som ingenting. Foto: Øyvind P
Det beste med hundehår er at de alltid kommer tilbake, selv om synderen later som ingenting. Foto: Øyvind P Vis mer


Siden det aldri mangler på gode råd når det gjelder dyrehår i bil har jeg selvsagt prøvd flere alternativer tidligere.

De enkle klesrullene er det bare å glemme ettersom de ikke klarer å få ordentlig tak i håret. Hobbyhåndverkerens beste venn, gaffateipen, er riktignok kraftigere, men heller ikke den klarte jobben bra nok til at jeg orket tanken på å gå løs på hele bagasjerommet.

Konklusjon

Det var Pet Hair Magnet som fungerte klart best i denne runden: Den var både effektiv og enkel i bruk, så skal du bruke kun ett hjelpemiddel er det den vi anbefaler.

Det mest effektive er imidlertid å kombinere Pet Hair Magnet og støvsugeren, da får du ganske enkelt det beste av to verdener.

Bildet sier vel alt... Som du ser er det fortsatt noen gjenstridige hår som gjenstår til høyre, men etter 15 minutter med Pet Hair Magnet og støvsuger for den siste finpussen er dette til å leve med. Foto: ØYVIND PAULSEN
Bildet sier vel alt... Som du ser er det fortsatt noen gjenstridige hår som gjenstår til høyre, men etter 15 minutter med Pet Hair Magnet og støvsuger for den siste finpussen er dette til å leve med. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Artikkelen har tidligere vært publisert på Dinside, og hentes opp til glede for nye lesere.