<B>HELT NYTT: </B>En stor touchskjerm på høykant dominerer det nye førermiljøet. Legg merke til det ellers så knappefrie interiøret. Foto: Volvo
HELT NYTT: En stor touchskjerm på høykant dominerer det nye førermiljøet. Legg merke til det ellers så knappefrie interiøret. Foto: VolvoVis mer

Slik blir nye Volvo XC90 inni

Større plass, nye seter, nettbrett-løsning, diamantslipte brytere - og nesten knappefritt.

Volvo Car Group (Volvo Cars) offentliggjør nå de første interiørbildene av helt nye Volvo XC90 – en bil SUV-elskende nordmenn sannsynligvis kommer til å trykke til sitt bryst.

Den opprinnelige XC90 ble lansert i 2002, og den revolusjonerte SUV-segmentet med kombinasjonen av god plass, mange bruksmuligheter og sikkerhet - noe som gjorde den til en salgssuksess over hele verden.

LES OGSÅ: Volvo med gjennomgripende fornyelse

Unik skandinavisk

- Volvo XC90 har vært en suksess her i Norge – og vi merker allerede stor interesse fra norske kunder som ønsker å sikre seg de aller første utgavene av nye XC90, sier PR- og informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i Volvo Car Norway.

7-SETER: Nye Volvo XC90 er lengre enn dagens modell og gir bedre plass for sju passasjerer. Foto: Volvo
7-SETER: Nye Volvo XC90 er lengre enn dagens modell og gir bedre plass for sju passasjerer. Foto: Volvo Vis mer


Nye XC90 blir produsert ved vår fabrikk på Torslanda utenfor Gøteborg fra årsskiftet. Vi er verdens eneste skandinaviske bilprodusent og skaper produkter som passer klimaet og livsstilen vi har her oppe i nord. Flere av de verdensomspennende markedsaktivitetene til Volvo Cars de siste årene har benyttet motiver fra norske miljøer - blant andre De nasjonale turistvegene - som uttrykk for det unike, skandinaviske opphavet til Volvo, sier han.

LES OGSÅ: Nye Volvo XC90 - her er konseptbilen

Nettbrett-løsning

HELT NYTT: En stor touchskjerm på høykant dominerer det nye førermiljøet. Legg merke til det ellers så knappefrie interiøret. Foto: Volvo
HELT NYTT: En stor touchskjerm på høykant dominerer det nye førermiljøet. Legg merke til det ellers så knappefrie interiøret. Foto: Volvo Vis mer


- Det nye interiøret i XC90 er det mest eksklusive som er designet for en Volvo. Det henter inspirasjon nettopp fra Volvos skandinaviske opphav, som er kjent internasjonalt for å kombinere det siste i teknologi med ren, vakker og håndverksmessig design, med bruk av de fineste materialene, sier Gutteberg Hansen.

SE VIDEO: Slik blir Volvos nye Apple-system CarPlay

SOBERT: Volvo har gjort plass til noen få knapper til styring av de viktigste funksjonene. Det øvrige styres fra en stor touchskjerm.
SOBERT: Volvo har gjort plass til noen få knapper til styring av de viktigste funksjonene. Det øvrige styres fra en stor touchskjerm. Vis mer


EKSLUSIVE MATERIALER: Justering av forskjellige kjøremodus er lagt i midtkonsollen.  Foto: Volvo
EKSLUSIVE MATERIALER: Justering av forskjellige kjøremodus er lagt i midtkonsollen. Foto: Volvo Vis mer

Det mest nyskapende er en konsoll med berøringsskjerm av typen nettbrett, som utgjør hjertet i et helt nytt styringssystem for bilen, sier Thomas Ingenlath, leder for design i Volvo Cars.


Dette systemet er så godt som knappefritt, og gir føreren en helt ny måte å kontrollere bilen på. Dessuten gir det tilgang til en rekke internettbaserte produkter og tjenester.

KOLLISJONSTEST AV XC90: 11 år og like trygg

Girkule av krystallglass

STRESSLESS: Volvo kan å lage komfortable seter. De tar det et skritt lenger med de helt nye setene i kommende XC90.  Foto: Volvo
STRESSLESS: Volvo kan å lage komfortable seter. De tar det et skritt lenger med de helt nye setene i kommende XC90. Foto: Volvo Vis mer


Interiøret i den nye Volvo XC90 kombinerer materialer som mykt skinn og tre med håndlagde detaljer, som girkule av krystallglass fra Orrefors, den berømte svenske glassprodusenten – og diamantslipte brytere for start/stopp-knappen og volumkontroll.

– Disse detaljene skal være juvelene i interiøret. De gir et inntrykk av eksklusiv lekenhet og ikke bare ren funksjonalitet, forteller Robin Page, leder for interiørdesign i Volvo Cars.

LES OGSÅ: Slik blir Volvos nye stasjonsvogn

Ny plattform

Den helt nye Volvo XC90 er den første modellen der selskapets skalerbare produktarkitektur (SPA) er benyttet. Det gir mange nye designmuligheter, forbedrer kjøreegenskapene og gjør det mulig å inkludere de siste sikkerhetsfunksjonene og tilkoblingsmulighetene i bilen. Samtidig gir det større plass innvendig.

– Den nye interiørarkitekturen vår er ren og oversiktlig. Den er moderne og utstråler selvsikkerheten og formaliteten som SUV-kunder i toppsegmentet forventer, sier Peter Mertens, leder for Forskning og Utvikling i Volvo Cars.

Nye seter

Volvo Cars er kjent for å ha svært komfortable setene. Den nye XC90 tilbyr seter med nyskapende design – som også frigjør plass for passasjerene både i andre og tredje seterad, slik at den nye XC90 blir en komfortabel 7-seter.

– I likhet med klassiske skandinaviske stoler viser våre nye seter at det ikke er nødvendig med tykk polstring for at de skal være komfortable. Hele setekjernen har en ergonomisk utforming som passer til vår ryggrad. En lang rekke justeringsmuligheter gjør det mulig å oppnå ideell sittestilling for hver enkelt, sier Page.

TEST: 2007 Volvo XC70 Sport

Sportssetene fås med intuitiv, trinnløs betjening og inkludert justerbare sideputer, seteputeforlenger, korsryggstøtte i flere retninger, samt vertikal justering av hodestøttene. Tre innstillinger kan lagres i minnet. Ventilering og massasjefunksjoner er tilvalg.

Integrert barnepute

Slik blir nye Volvo XC90 inni

De helt nye, valgfrie sportssetene er utformet for å gi god sidestøtte hele veien fra skuldrene ned til lårene.


I andre rad er det tre individuelle, stillbare seter. Glidefunksjonen kan brukes for å gi passasjerene i tredje rad mer benplass – eller for å utvide bagasjeplassen når setene i tredje rad er lagt ned. En integrert barnepute i midten av raden er tilvalg.

BRUKT XC90: Dette skal du se opp for

Ekstra komfort

Setene i tredje rad, som skal gi komfort til passasjerer på opptil 170 cm, er noe midtstilte for å gi passasjerene god sikt forover. Ekstra benplass under setene i andre rad gir passasjene i tredje rad ekstra komfort. Det er også lagt mye omtanke i å gjøre det lettere å gå inn og ut fra tredje rad, samt i enkel betjening – noe som gjør dette til den beste tredjeraden i dette bilsegmentet.

Alle sju seter har trepunktsseler med beltestrammere, og alle seterader dekkes av de oppblåsbare sidekollisjonsputene ved sidesammenstøt eller velt.

LES OGSÅ: Volvo kommer med nytt interaktivt varslingssytem

Den helt nye Volvo XC90 har en rekke oppbevaringsmuligheter for føreren og alle passasjerene. Alle setene i andre og tredje rad kan legges ned hver for seg, noe som gir meget fleksible lastemuligheter. Setene i tredje rad kan også bestilles med elektrisk justering.

BRUKT LUKSUS-SUV: Nå gjør du et kupp på drømmebilen

Nytt klimasystem

Et behagelig og friskt innvendig klima er svært viktig for at vi skal ha det bra når vi kjører.
Volvo Cars’ CleanZone luftrensesystem er blitt enda bedre ved hjelp av et nytt filter som mer effektivt fanger opp små, skadelige partikler og pollen i luftinntakene.

TESTER: Her er våre tester av de nye Volvoene

NYTT KLIMASYSTEM:  Bilen får 4-soners klimaanlegg. Som tilvalg kan du få stying til tredje seterad, også. Foto: Volvo
NYTT KLIMASYSTEM: Bilen får 4-soners klimaanlegg. Som tilvalg kan du få stying til tredje seterad, også. Foto: Volvo Vis mer