Slik blir du kvitt dugg i bilen

Har du fukt i bilen får du dugg på bilvinduene. Men ikke fortvil, for i videoen får du en enkel og billig løsning på problemet.

<B>DETTE MÅ BORT:</B> Dugg i bilen er ikke bare irriterende, det kan også være svært trafikkfarlig.  Foto: BJØRN-AAGE BREDAL
DETTE MÅ BORT: Dugg i bilen er ikke bare irriterende, det kan også være svært trafikkfarlig. Foto: BJØRN-AAGE BREDALVis mer

Uansett hvilken bil du har, vil du på ett eller annet tidspunkt oppleve at rutene fyller seg med dugg. Heldigvis er det enkelt å unngå.

Dugg på ruta skyldes ganske enkelt høy luftfuktighet i bilen, så vil du unngå dugg bør du altså holde bilen så tørr som mulig.

Har du husket denne knappen?

Men som du sikkert har erfart er ikke dette så lett å få til på vinterstid. Et kjent røvertriks er derfor å fylle en av dine gamle sokker med kattesand.

Ett par sokker og litt kattesand

Kattesand trekker nemlig ut fuktighet, og tar du på deg spanderbuksene og velger de litt dyrere variantene med kattesand av silica i granulær form, vil du virkelig merke forskjell.

Det siste du bør gjøre er å kjøre med innsiden av rutene fulle av dugg.

Trikset er å fylle en sokk med kattesanden, for så å knyte igjen. Vil du være helt sikker på at kattesanden ikke skal renne ut, kan du trekke den andre sokken på utsiden, slik at «pølsen» blir ekstra solid.

Etter det, er det bare å legg sokken med kattesand i bilen, og la fuktigheten som svinger i takt med temperaturen i bilen, trekke inn i sokken - i stedet for å legge seg på ruta.

Dugg fryser til is: For lat til å skrape?

Sokken kan du stort sett legge der det passer, men vi har blant annet pleid å ha den under passasjersetet foran, i høyre hjulbrønn, eller på dashbordet.

Resultatet er uansett utrolig effektivt og behagelig!

Finn en hel sokk, og bruk gjerne en teiprull sånn at det skal bli enkelt å helle. Foto: BJØRN-AAGE BREDAL
Med teiprullen på plass holder åpningen seg åpen mens du heller kattesand. Foto: BJØRN-AAGE BREDAL
Fyll opp til cirka ankelhøyde, og knyt igjen. Foto: BJØRN-AAGE BREDAL
Ta gjerne den andre sokken utenpå, så er du tryggere hvis knuten går opp. Foto: BJØRN-AAGE BREDAL
Sokken kan du plassere på flere steder, for eksempel på dashbordet eller i hjulbrønnen. Foto: BJØRN-AAGE BREDAL
Sokken kan du plassere på flere steder, for eksempel på dashbordet eller i hjulbrønnen. Foto: BJØRN-AAGE BREDAL


Trenger du flere gode råd?

Video og tekst: Bjørn-Aage Bredal.