Foto: Knut Moberg
Foto: Knut MobergVis mer

Slik blir den nye Toyota-Subaruen

Etter FT-86 kommer logisk nok FT-86 II. Uansett bekrefter bilen at Toyota endrer retning.

Originalt - en bil som får sin første karosseriendring, eller ansiktsløftning om du vil, før den lanseres i markedet.

Ikke "kjedelige" lenger

Vi skrev om den ganske oppsiktsvekkende nyheten at Toyota og Subaru i samarbeid skulle lansere en bakhjulsdrevet sportsbil med boksermotor. Dette bekreftet den da ganske ferske toyotasjefen Akio Toyodas utsagn om at Toyota igjen skulle levere biler med fokus på sportslighet og kjøreglede, noe hans forgjenger mer eller mindre hadde vendt ryggen til. Hele sportsbilrekken: Store Supra, mellomstore Celica og lille MR2 med midtmotor - alle var de blitt tatt av plakaten uten erstatter.

Fornyelse

Men nå begynner tydeligvis en ny æra. Sportsbilen som ble avduket i Genève i forrige uka er altså blitt en del endret i forhold til forgjengeren. (Les om, og se bildene av den, her). Særlig gjelder ansiktsløftningen... nettopp fronten først og fremst, inkludert med mer helling på frontruten.

Våre bilder fra Genève-messen:

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Toyota
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg


Funksjonelt pen?

Nye FT-86 II blir ganske kompakt med sine 423,5 centimeter i lengden, 179,5 i bredden og bare 127 i høyden. Akselavstanden er omtrent som på en Golf med 257 centimeter. Designretningen kalles "funksjonell skjønnhet" hvilket betyr at det Toyota kaller dristige, feiende linjer (og etter å ha beskuet vi er i stor grad enige), er generert på grunnlag av funksjon og aerodynamikk basert på erfaring fra Formel 1.

Bokser

Under panseret ligger boksermotoren fra Subaru som skal utvikle cirka 200 hestekrefter, som finner veien til bakhjulene via en manuell girkasse med seks trinn. Valget av boksermotor gir lavere tyngdepunkt, som jo er noe man ønsker - spesielt i en sportsbil.

Subaru kommer til å lansere sin egen versjon av bilen, forhåpentligvis med en STi-versjon etterhvert. Det skal vi komme tilbake til.

Den nye Toyotaen skal lanseres til neste år. Når det gjelder pris kjenner vi bare den som vil gjelde i USA, der bilen blir tilgjengelig fra sommeren 2012 med en prislapp der borte på fra 150.000 kroner.

Bilder fra Toyota:

Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota
Foto: Toyota