Slik blir den neste Volvoen

Snart klare med XC40.

<B>KOMPAKT SUV: </B>Snart er den endelige versjonen av konseptbilen Concept Coupé klar - og bilen får navnet XC40. Foto: VOLVO CARS
KOMPAKT SUV: Snart er den endelige versjonen av konseptbilen Concept Coupé klar - og bilen får navnet XC40. Foto: VOLVO CARSVis mer

Volvo satser voldsomt offensivt om dagen, og innen fire år blir faktisk deres nye XC90 den eldste bilen i parken. Toppsjefen Håkan Samuelsson kan love intet mindre enn seks nye modeller de neste tre årene og bekrefter at Volvo er inne i tidenes største satsingsperiode for merket.

Det bekrefter salgstallene, også. Nye XC90 er blitt en supersuksess, med 75.000 solgte biler verden rundt.

LES TESTEN: Så bra er nye Volvo XC90

Ny, stor stasjonsvogn

Til bilutstillingen i Detroit skal de vise en helt ny S90, mens stasjonsvognutgaven V90 skal presenteres på bilutstillingen i Geneve tidlig i mars 2017.

Ifølge svenske Alt om Bil skal Volvo-sjefene også ha gjemt en fiks ferdig S60 under en duk på fabrikken i Torlanda utenfor Göteborg.

LES OGSÅ: Vi har testet Volvo V60 CC

Slik blir den neste Volvoen


Volvo XC40 først ut i ny satsning

Nå er Volvo i ferd med å utvikle en helt ny modulerbar plattform for en ny 40-serie. Plattformen, som er døpt CMA, utvikles sammen med kina-eierne Geely.

Ifølge normalt velinformerte Automotive News, blir XC40 den første bilen som rulles ut med den nye plattformen. Bilen er ventet å komme tidlig i 2018.

XC40 skal bygges på Volvo-fabrikken i Gent, Belgia, men det er også mulig at de ruller i gang et samlebånd på Volvos nye fabrikk i Chengdu i Kina.

Ifølge Expressen skal en ny versjon av Golf-konkurrenten V40 og V40 Cross country komme året etter at de har presentert XC40.

NESTE GENERASJON STASJONSVOGN: Designen bærer fortsatt gjenkjennelig Volvo-signatur også på denne konseptbilen, Volvo Concept Estate. Den er ventet i endelig versjon til våren. Foto: VOLVO CARS
NESTE GENERASJON STASJONSVOGN: Designen bærer fortsatt gjenkjennelig Volvo-signatur også på denne konseptbilen, Volvo Concept Estate. Den er ventet i endelig versjon til våren. Foto: VOLVO CARS Vis mer


LES OGSÅ: Her er bil-merkene som gir best garanti