Slik blir BMW M2

Som de fleste andre BMW-modeller kommer nå også 2-serie i en toppet M-utgave.

<b>NY RÅTASS:</b> Det forventes at BMW vil vise frem sin nye M2 i Frankfurt i september. Bilen vil antakelig få 370 hester og et dreiemoment på hele 500 Nm. Foto: AUTOMEDIA
NY RÅTASS: Det forventes at BMW vil vise frem sin nye M2 i Frankfurt i september. Bilen vil antakelig få 370 hester og et dreiemoment på hele 500 Nm. Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammenliknet med med en vanlig 2-serie, vil M2 komme med bredere hofter og ordentlig feite hjul som matcher hoftene.

Under de heftige hjulene skjuler det seg noen massive borede bremseskiver og bakenden har fått en liten spoiler for å gi mer nedtrykk på bakakselen.

Sintere

Hva design angår har den fått endringer som tilsier at den er er mer sportslig og aggressiv enn sin noe snillere søsken. Uten tvil mer sporty en sitt traustere familiemedlem BMW 225i Active Tourer.

Den har blant annet annerledes luftinntak på siden foran og to doble enderør bak.

Hva motor angår kan man regne med rundt 370 hestekrefter og 500 Nm dreiemoment.

Både automat og manuell

Ifølge kilder i BMW har Automedia fått vite at M2 vil bli tilgjengelig både med automatgir og med manuelt gir, henholdsvis 6-trinns og 8-trinns. Den vil også få sperre på bakakselen.

Dersom denne informasjonen stemmer vil M2, ikke overraskende, bli raskere enn M235i Coupe som er tilgjengelig i dag.

Med firehjulstrekk, eller xDrive som det heter hos BMW, gjør M235i 0-100 km/t på 4,6 sekunder. M2 bør derimot under 4,5 sekunder, mest sannsynlig rundt 4,4 sekunder.

Kommer til Frankfurt

Det antas at produksjonene av denne bilen vil begynne i november i år, og at man derfor kan forvente M2 på første offentlige visning i Frankfurt i september.

Dinside vil komme med mer informasjon når det blir tilgjengelig.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!