SL-uhyret

Mercdes SL 55 AMG er ”løslatt” og er allerede testet av utenlandske magasiner.

Publisert
Sist oppdatert
SL-uhyret
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det velrenommerte tyske bilbladet ”Auto Motor und Sport” har i sitt januarnummer testet SL 55 AMG mot Aston Martin Vanquish, Ferrari 550 Maranello, Lamborghini Murciélago, og Porsche 911 GT2. At disse bilene er kremen av hurtiggående redskap er det ingen tvil om. I akselerasjonstesten fra 0 til 300 kilometer i timen er SL 55 AMG raskest. Lamborghini Murciélago er hakk i hel, 1,7 sekunder etter, og resten av selskapet ble fullstendig akterutseilt.

V8 med kompressor

Hemmeligheten til de enorme ressursene er kompressoren som ligger pent mellom sylinderrekkene. Denne blir drevet av veivakselen via et belte. Rotorene i kompressoren kommer opp i en rotasjon på over 25.000 omdreininger i minuttet og med full gass blåser det 1,6 tonn med luft inn i forbrenningskamrene.

Enormt dreiemoment

Effekten er 476 hestekrefter ved 6.100 omdreininger, men enda mer imponerende er dreiemomentet som ligger på 700 newtonmeter fra 2.650-4.500 omdreininger. Allerede på 1.500 omdreininger har du 500 newtonmeter ut på hjulene. Det vil si at den minste berøring av gasspedalen fører til betydelig fremdrift. Ved 2.000 omdreininger er dreiemomentet oppe i 600 newtonmeter.

SLR

SL-uhyret

Det er imidlertid bare to år til SL 55 AMG vil bli frakjørt av en enda sterkere bror, Mercedes-Benz SLR. SLR, som skal settes i produksjon i 2003, får også en nyutviklet motor under panseret. SLR-motoren er relativt lik SL 55 AMG-motoren. Den har nemlig et slagvolum på 5.496 kubikkcentimeter og får også betydelige mengder ekstra luft ved hjelp av kompressor. Denne motoren, som utvikles i samarbeid med britiske McLaren, skal utvikle hele 557 hestekrefter. Dermed klarer SLR øvelsen 0-100 på 4,2 sekunder.

Snaue 2 millioner kroner

Mercedes-Benz SL 55 AMG står oppført i de norske prislistene og koster merkelig nok ikke over 2 millioner kroner. 1.975.000 kroner er prisen du må bla opp for å bli eier av noe av sterkeste som er å oppdrive.

Gå ikke glipp av store bilder av SL 55 AMG på denne lenken.

Flere billedspesialer

"AC Cobra"
Ferrrari 250 GTO
Brabus
Aston Martin Vanquish
Ford GT 40
Lamborghini Murciélago
VW Nardo
Porsche Carrera GT
Dodge Viper

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer