Skuffende budsjettforslag

Veibudsjettet holder heller ikke i år tritt med prisstigningen. Reduserte bevilgninger til riksveginvesteringer og bil- og drivstoffavgiftene prisjusteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen foreslår en bevilgning på nesten 11,2 milliarder kroner til vegformål. Dette er en økning på 226,3 millioner kroner i forhold til fjorårets vedtatte budsjett. Forslaget innebærer en prosentvis økning på 2,06% i forhold til vedtatt budsjett 2002. Dette er mindre enn prisjusteringen på 2,2% som er lagt til grunn i budsjettet.

Direktør Ola Bjørnstad, Opplysningsrådet for Veitrafikken.
Direktør Ola Bjørnstad, Opplysningsrådet for Veitrafikken. Vis mer

- Vi har holdt lån til Svinesund på 250 millioner kroner utenfor. Dette skyldes at disse pengene, tilsynelatende en ”bevilgning” over statsbudsjettet, i sin helhet og inkludert renter skal tilbakebetales til staten gjennom bompengeinnkreving, sier Bjørnstad.

Når det gjelder riksveginvesteringene er det foreslått bevilget 4,7 milliarder kroner. Dette er en nedgang på 1,2% eller 54,9 millioner kroner i forhold til saldert budsjett i fjor. I budsjettforslaget forventes det at bompengeselskapene skal stille til rådighet ytterligere vel 2 milliarder kroner til riksveginvesteringer neste år. Hver 3. kroner til riksveginvesteringer kommer altså direkte fra trafikantene gjennom bompenger.

Samtlige bil- og drivstoffavgifter er prisjustert med 2,2%.

40 milliarder inn, kun 10 ut

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!