Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Skreller taket av ny racer

Bilen er allerede vist som kupé, men det er likevel knyttet mye spenning til hvilke type dører de har valgt.

Mercedes viste den nye måkevingbilen SLS i begynnelsen av september. Den kommer i utgangspunktet med en V8-motor med 6,2-liters slagvolum og 571 hestekrefter. Dreiemomentet på motoren er 650 newtonmeter ved 4.750 newtonmeter. Den får 7-trinns dobbelkløtsjkasse og transaksel (girkasse og differensial i enhet bak). Vekten er forbedret fra dagens SLR og er nå nede i 1.620 kilo. Ikke direkte lett, men det går riktig vei.

Her for litt siden slapp også Mercedes informasjon om at de også jobber med en elektrisk versjon av SLS. Den skal ha fire elektriske motorer med 133 hestekrefter hver seg. Det blir en samlet effekt på 532 hestekrefter og 880 newtonmeter. 0 til 100 på denne skal gå unna på 4 sekunder. Det er rett bak bensinvarianten som klarer samme øvelse på 3,8 sekunder.

Den elektriske SLSen er mest sannsynlig ikke i salg før 2015. Her er det åpenbart en del arbeid som gjenstår.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Roadster

Siden vi allerede vet hvordan kupéen ser ut, og det også er kjent hvilken motor bilen får, er det jo strengt tatt ikke så mye igjen av hemmeligheter. Det som vi lurer fælt på er hvordan de løser dørproblemet. På kupéen er jo dørene festet midt på taket og her er det ikke noe tak å feste dørene i. Kanskje de klarer å trikse til noe spennende også på denne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi tror at SLS Roadster blir vist i 2011, med andre ord på neste Frankfurtmesse. Vi tror ikke Mercedes viser denne i Paris neste år. Her er det hjemmebane som gjelder.

Slik ser kupéen ut: