<strong><b>VISES I GENÈVE:</strong></b> Skodas nye SUV får sju seter og den kommer sannsynligvis som ladbar hybrid. Skoda-importøren har tro på stort salg i Norge.  Foto: JAMIESON POTHECARY
VISES I GENÈVE: Skodas nye SUV får sju seter og den kommer sannsynligvis som ladbar hybrid. Skoda-importøren har tro på stort salg i Norge. Foto: JAMIESON POTHECARY Vis mer

Skodas SUV med sju seter blir ladbar hybrid

Sju seter, firehjulstrekk og avansert teknologi gjør at Skoda tror dette blir en bestselger.

Publisert
Sist oppdatert

Bilutstillingen i Genève pågår i disse dager, og Dinsides fotograf er på plass for å fange opp de største nyhetene.

Skoda er blant bilmerkene som for tiden selger svært godt her i Norge. Den tsjekkiske bilprodusenten er eid av VW-konsernet, og har en vekststrategi som kan ta pusten fra de fleste.

For nå skal Skoda-salget virkelig vokse. For å få til det vil de i løpet av to-tre år lansere tre nye SUV-er. Senere vil de nok komme med elbiler.

Fikk du det med deg? Dette er årets bil!

Til Norge i februar

Men mest interessant akkurat nå er stor-SUV-en, som i Genève vises fram som konseptet VisionS.

I Norge har den norske importøren Harald A. Møller store forventninger til det som blir en sjuseters SUV.

– Vi venter at den endelige bilen ankommer til Norge sannsynligvis i februar 2017, men du kan allerede bestille den fra rundt oktober, forteller Skodas informasjonssjef i Norge, Jan Erik Haugen.

– Dette blir en god firehjulstrekker for det norske markedet med ekstra mye plass for pengene. Prisen vil bli på et nivå som er det Skoda-kunder er vant med å betale for våre produkter. Med det til grunn tror vi på et årlig salg rundt 2.000-2.500 biler, sier Haugen.

Se flere bilder av bilen her:

Les mer: Skoda satser på SUV og firehjulstrekk

- Setter ny standard

– I begynnelsen vil den komme med bensin- og dieselmotorer VW-konsernet allerede har i bruk i dag. Det er på det rene at det jobbes med drivlinjer som er delvis elektriske, medgir informasjonssjefen, men han legger til at det er for tidlig å si noe konkret om dette nå.

<strong><b>VOLUMSELGER:</strong></b> Den nye stor-SUV-en spås å få navnet Kodiak. Skoda har stor tro på den når det kommer til salget i Norge.  Foto: SKODA
VOLUMSELGER: Den nye stor-SUV-en spås å få navnet Kodiak. Skoda har stor tro på den når det kommer til salget i Norge. Foto: SKODA Vis mer

Han kan likevel fortelle at den nye bilen vil sette en ny standard for Skodas del når det kommer til kommunikasjonsløsninger.

Skoda kommer med sin første ladbare SUV, og til glede for alle som skal frakte mindre fotballag er det en syvseter! http://www.dinside.no/936124/skodas-suv-med-sju-seter-blir-ladbar-hybrid

Posted by DinSide Motor on 3. mars 2016

Både infotainment-system og andre digitale innretninger vil bli noe helt annet enn det vi kjenner til i dagens Skoda-modeller.

VisionS har en akselavstand på 279 centimeter, og en billengde på 4,70 meter. Med bredde på 191 centimeter og en høyde på 168 centimeter skal det gi plass til opptil sju seter.

Videre opplyses det at plug-in-hybriden får samlet effekt på 225 hestekrefter, noe som er nok til en akselerasjon fra 0-100 km/t på 7,4 sekunder og toppfart på nesten 200 km/t.

Snittforbruket er oppgitt til 0,19 liter per mil og CO2-utslippet skal ligge på 45 gram per kilometer. Elektrisk rekkevidde er inntil 50 kilometer.

Les flere saker fra bilutstillingen i Genève

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer