Skoda Rapid Spaceback offisiell

Husker du "mysteriet" med Skodaen forkledd som gammel Fabia-stasjonsvogn? Nå er den avslørt.

Klassisk Skoda-interiør i nye Skoda Rapid Spaceback. Den ser ut til å gå mer eller mindre rett i strupen på konsern-"fetter" og likefullt konkurrent, VW Golf. Foto: Skoda
Klassisk Skoda-interiør i nye Skoda Rapid Spaceback. Den ser ut til å gå mer eller mindre rett i strupen på konsern-"fetter" og likefullt konkurrent, VW Golf. Foto: Skoda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidlig i vår publiserte vi noen bilder fra vår spionfotograf, som viste en Skoda-modell av en ny type. Nå er den offisiell, og som vi da annonserte dreier det seg om Golf-konkurrenten Skoda Rapid Spaceback.

Kompaktklassen

Skoda utvider dermed modellrekken med en ny modell i klassen med kompakte biler, mellom lille Fabia og Octavia, som i nyeste generasjon har vokst og nå så å si plasserer seg i mellomklassen med sine 466 centimeter i lengden. Det nye her er altså at Skoda lanserer en klassisk kombikupé i kompaktklassen - med andre ord en konkurrent til biler som VW Golf, Ford Focus, kommende Peugeot 308 og lignende modeller.

Skoda Octavia RS testkjørt

- Den nye Skoda Rapid Spaceback representerer en milepæl for Skoda og videre vekst i Norge ved at man nå går inn i den strategisk viktige kompaktklassen, sier direktør Kai Robert Solheim hos den norske Skoda-importøren i en pressemelding.

Her ser vi Skoda Rapid Spaceback på bilutstillingen i Frankfurt. Foto: Newspress
Foto: Newspress
Foto: Newspress
Klassisk Skoda-interiør i nye Skoda Rapid Spaceback. Den ser ut til å gå mer eller mindre rett i strupen på konsern-"fetter" og likefullt konkurrent, VW Golf. Foto: Skoda
Detalj - Skoda Rapid Spaceback Foto: Skoda
Foto: Skoda
Foto: Skoda
Foto: Skoda
Foto: Skoda


Kompakt, men romslig

Skoda Rapid Spaceback skal ifølge produsenten være rommelig, til tross for at den er 18 centimeter kortere enn sedanmodellen. Bagasjerommet har et volum som er oppgitt til 415 liter med baksetet på plass. Dette er 35 liter mer enn i VW Golf. Når bakseteryggen er lagt ned, skal lastevolumet være 1.380 liter. Bagasjerommet er, som i andre Skoda-modeller, utstyrt med en dobbel bunn, som kan flyttes etter behov. I tillegg har Rapid Spaceback praktiske løsninger kjent fra Rapid sedan, som isskrape i tanklokket og en holder for sikkerhetsvesten under førersetet. I tillegg har den oppbevaring for søppel i passasjerdøren, parkeringsbillettholder og flaskeholdere foran og bak.

Se SUV-en Skoda Polar

Designer-glass

Detalj - Skoda Rapid Spaceback Foto: Skoda
Detalj - Skoda Rapid Spaceback Foto: Skoda Vis mer


Skoda presiserer at nye Rapid Spaceback kan leveres med panoramasoltak i glass. Glasstaket strekker seg fra frontruten og hele veien bak til bakluken. Hensikten er ikke bare å slippe mye lys inn i kupeen, men det fargede glasset skal gi en ekstra designmessig piff. Det er også mulig å få bilen levert med en bakrute som er forlenget ti centimeter ned på bakluken, som en designmessig detalj. En sort spoiler mellom tak og bakvindu har til hensikt å gi bilen et sporty utseende.

Storbilen til Skoda er fornyet

3x bensin og 2x diesel

I Norge vil Rapid Spaceback bli tilbudt med valget mellom tre bensinmotorer og to dieselmotorer. Minste motor blir en bensinmotor på 86 hestekrefter og den foreløpige toppmodellen blir en 122-hesters TSI bensinmotor. Rapid Spaceback leveres også i en GreenLine-version med en 1,6-liters TDI dieselmotor på 90 hestekrefter. Denne har et forbruk oppgitt til beskjedne 0,38 liter per mil og et C02 utslipp på 99 gram per kilometer.

Vi har testet helt nye Skoda Octavia stasjonsvogn

Senhøstes

Skoda Rapid Spaceback har nettopp hatt verdenspremiere på bilmessen i Frankfurt. I Norge blir Rapid Spaceback introdusert i november.

Denne artikkelen ble første gang publisert 17/07-2013.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!